
Νέο σπίτι αποκτά το «Χαμόγελο του Παιδιού», στο Μοσχάτο
Το νέο, ιδιόκτητο σπίτι του στο Μοσχάτο εγκαινιάζει το «Χαμόγελο του Παιδιού», χάρη στις χορηγίες εταιρειών και την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου. Στο σπίτι που άρχισε να λειτουργεί τον Αύγουστο 2011 φιλοξενούνται 25 παιδιά, ηλικίας 2,5 έως 18 ετών που μέχρι πρόσφατα μεγάλωναν σε ενοικιαζόμενο σπίτι της οργάνωσης στη Νίκαια.
Όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της οργάνωσης, κ.Γιαννόπουλος, «σήμερα λέμε ‘ευχαριστώ’ στους χορηγούς μας. Δεν πληρώσαμε ούτε ένα ευρώ».
Στο σπίτι που άρχισε να λειτουργεί τον Αύγουστο 2011 φιλοξενούνται 25 παιδιά, ηλικίας 2,5 έως 18 ετών που μέχρι πρόσφατα μεγάλωναν σε ενοικιαζόμενο σπίτι της οργάνωσης στη Νίκαια.
Το σπίτι ξεκίνησε με τη δωρεά μιας μονοκατοικίας στην οργάνωση από την Αλεξάνδρα Νίκα.
Κατεδαφίσθηκε και κτίσθηκε ένα νέο τετραώροφο κτίσμα, ικανό να στεγάσει 25 παιδιά διαφορετικών ηλικιών και αναγκών. Τα παιδιά ήδη ξεκίνησαν τη σχολική τους χρονιά, άλλα στον παιδικό σταθμό «Ηλίανθος», άλλα στο 1ο Νηπιαγωγείο Μοσχάτου, στο 2ο Δημοτικού Μοσχάτου, στο 2ο Γυμνάσιο Μοσχάτου και στο 1ο Λύκειο Μοσχάτου.
Συγχρόνως, χάρη στη χορηγία τοπικών επιχειρήσεων τα παιδιά έχουν ξεκινήσει και εξωσχολικές δραστηριότητες (φροντιστήριο αγγλικών, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, μπαλέτο).
Στα 11 σπίτια της οργάνωσης, σε όλη τη χώρα, σήμερα ζουν 285 παιδιά. Σχεδόν 1.000 παιδιά έχουν βρει καταφύγιο στις δομές του «Χαμόγελου του Παιδιού» τα τελευταία χρόνια, ενώ άλλα 1.250 αναζητούν καταφύγιο αλλά η οργάνωση δεν διαθέτει χώρους ή πόρους ώστε να αντιμετωπίσει τα λειτουργικά έξοδά τους.
Είναι χαρακτηριστικό, όπως λέει ο κ. Γιαννόπουλος, ότι η οργάνωση διαθέτει αυτή τη στιγμή τρία σπίτια έτοιμα να λειτουργήσουν και στα οποία θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν 200 παιδιά. Όμως αυτά δεν λειτουργούν διότι η οργάνωση δεν έχει τρόπο να καλύψει τα λειτουργικά τους έξοδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ελλάδα – Ιταλία: Μεγάλη «μάχη» για την πρόκριση στον τελικό του World Cup στο Σίδνεϊ!
- Διακοπές: Ταξίδια ανάλογα με την κάθε γενιά – Τι προτιμούν Gen Z, Millennials, Gen X και Boomers
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου δεν μας τα λέει καλά
- Βάσεις 2026: Οι επιλογές των υποψηφίων αναδιαμορφώνουν τον χάρτη των σχολών
- Ολυμπιακός: Τελευταίο φιλικό πριν τη Ναϊμέγκεν
- Σύρος: Αναπαράσταση και αυτοψία στο σπίτι όπου μαχαιρώθηκε η 42χρονη διασώστρια
- [ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση
- Τσιτσιπάς: «Τα αεροδρόμια θα έπρεπε να έχουν μια ουρά για όσους ξέρουν να βγάζουν το λάπτοπ τους»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)














![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442