Απεργία στις 5 και στις 19 Οκτωβρίου αποφάσισαν οι δάσκαλοι
Συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, στις 5 και στις 19 Οκτωβρίου, αποφάσισε το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας. Οι δάσκαλοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην εκπαίδευση «με τα χιλιάδες κενά, τις ελλείψεις βιβλίων, τις σχολικές επιτροπές χωρίς χρήματα για τις λειτουργικές τους δαπάνες».
Συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, στις 5 και στις 19 Οκτωβρίου, αποφάσισε το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας. Οι δάσκαλοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην εκπαίδευση «με τα χιλιάδες κενά, τις ελλείψεις βιβλίων, τις σχολικές επιτροπές χωρίς χρήματα για τις λειτουργικές τους δαπάνες».
Σε σχετική ανακοίνωσή τους, οι δάσκαλοι αναφέρονται «στις σχεδιασμένες απολύσεις 30.000 εργαζομένων στον ευρύτερο και το στενό δημόσιο τομέα, μέσα από τον αντεργατικό θεσμό της εργασιακής εφεδρείας».
Επίσης, διαμαρτύρονται για τη νέα οριζόντια αφαίμαξη των εισοδημάτων, ακόμα και για όσους ζουν κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας, όπως είναι οι άνεργοι. Εκεί, όπως επισημαίνουν, οδηγεί η καθιέρωση του αφορολογήτου ορίου στα 5.000 ευρώ, από τον Ιανουάριο του 2011.
Η ΔΟΕ υπογραμμίζει τη νέα δραματική μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων κατά (20%-40%), που θα οδηγήσει στη φτώχεια τους εργαζομένους. Και υπενθυμίζει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν, ήδη, χάσει έως και 40% των αποδοχών τους.
Αναφορά γίνεται και στη νέα μείωση κατά 20% για κύριες συντάξεις άνω των 1.200 ευρώ, καθώς και στην οριζόντια περικοπή των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ (κατά 40%), σε δικαιούχους ηλικίας κάτω των 55 ετών.
Τέλος, οι δάσκαλοι διαμαρτύρονται για τη νέα δραματική μείωση του εφάπαξ (τουλάχιστον κατά 10% και αναδρομική ισχύ), γεγονός που αποτελεί «αρπαγή» των εισφορών που κατέβαλλαν οι εργαζόμενοι για 35-και πλέον- συνεχή χρόνια υπηρεσίας.
Η ΔΟΕ θεωρεί ότι η ανάγκη συστράτευσης των δυνάμεων της εργασίας είναι μεγαλύτερη από ποτέ.
Οι δάσκαλοι αναφέρονται λεπτομερώς και στα οικονομικά αιτήματα του κλάδου, και καταλήγουν επισημαίνοντας την ανάγκη πανεκπαιδευτικού-πανεργατικού μετώπου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άργος: Η μαγνητική τομογραφία του 20χρονου δείχνει τη μοιραία σφαίρα
- SMB: Μπαταρίες μεταλλικού νατρίου φορτίζουν σε 4 λεπτά – Εντυπωσιακά αποτελέσματα στις δοκιμές
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ανοίγουν φάκελοι
- Βενεζουέλα: Αγγίζουν τους 4.500 οι νεκροί από το διπλό σεισμό
- Γαλλία: Συναγερμός για «εξαιρετικά σφοδρή» πυρκαγιά σε δάσος νοτιοανατολικά του Παρισιού
- Γιορτή σήμερα 13 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]
- Eurobasket U20: «Βαριά» ήττα για την Εθνική Νέων Γυναικών από την Πορτογαλία (43-78)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442