“Ελληνική” ανάκληση για 1.012 Mercedes-Benz Actros
Πρόβλημα στην ηλεκτρική καλωδίωση που ενδέχεται να προκαλέσει δυσλειτουργία στον κινητήρα ή στην αλλαγή σχέσεων, καθώς και λόγοι αντικατάστασης του πώματος ασφαλείας στη ράβδο μέτρησης της στάθμης λαδιού "οδηγούν" συγκεκριμένα φορτηγά της Mercedes-Benz στα συνεργεία για προληπτικό έλεγχο.
Στην ανάκληση φορτηγών Mercedes-Benz Actros σειράς 930-934 προχωρά η επίσημη αντιπροσωπεία της γερμανικής φίρμας στην Ελλάδα, Μercedes Benz Ελλάς ΑΕΕ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Η ενέργεια αφορά συνολικά 1.012 οχήματα παραγωγής από τον Ιούνιο του 2006 έως το Νοέμβριο του 2009, στα οποία υπάρχει ενδεχόμενο τριβής της ηλεκτρικής καλωδίωσης στη βάση του εγκεφάλου του κινητήρα.
Το ενδεχόμενο αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο ηλεκτρικό σύστημα του οχήματος, όπως π.χ. στη λειτουργία του κινητήρα ή στη διαδικασία αλλαγής ταχυτήτων ενώ, όπως επισημαίνεται, σε εξαιρετικές περιπτώσεις λόγω της τριβής, μπορεί να προκληθεί βραχυκύκλωμα σε μη ασφαλισμένα καλώδια υπό θετική τάση, με κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς.
Επιπλέον, όπως γνωστοποιείται από την αντιπροσωπεία, στο πλαίσιο βελτιστοποίησης των οχημάτων, εκτός από τον προληπτικό έλεγχο για το παραπάνω ενδεχόμενο πρόβλημα, θα τοποθετηθεί ένα νέο πώμα ασφαλείας στο σωληνωτό οδηγό της ράβδου μέτρησης στάθμης λαδιού, το οποίο αποτρέπει την πιθανή διαρροή λαδιού.
Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση φορτηγών θα ειδοποιηθούν μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών Mercedes-Benz προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος στο ηλεκτρικό σύστημα και η αντικατάσταση του πώματος ασφαλείας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Οι καταναλωτές που επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμμή εξυπηρέτησης Mercedes-Benz στο τηλέφωνο 800 11 76000.
auto.in.gr
- Η Γερμανία ζητά ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας
- Το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ παρέδωσε 26 αρχαία αντικείμενα που κατασχέθηκαν και επαναπατρίστηκαν
- «Εκκλησία με καζίνο» – Πώς βλέπει ο Μπάφετ σήμερα τις αγορές
- Συρία: Η κρατική τηλεόραση επιβεβαιώνει βομβαρδισμούς της Ιορδανίας εναντίον «αποθηκών ναρκωτικών και όπλων»
- Η Ιορδανία βομβάρδισε περιοχές στην επαρχία Σουέιντα στη Συρία
- Πόλεμος στο Σουδάν: Επιδρομή drone κοντά στη Χαρτούμ, 5 νεκροί
- Το YouTube ως εκπαιδευτικό εργαλείο για τους εφήβους
- Το Συμβούλιο Ασφαλείας βλέπει την κλιμάκωση του πυρηνικού προγράμματος στη Βόρεια Κορέα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442