
Να μην κόβεται το ρεύμα λόγω χρεών στη ΔΕΗ ζητά η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή
Παρέμβαση για τους απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΗ έκανε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σε έγγραφο που εστάλη προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), ζητώντας να μην διακόπτεται η ηλεκτροδότηση λόγω χρεών. «Τα μέτρα για την είσπραξη των λογαριασμών θα πρέπει να διαφυλάττουν την πρόσβαση όλων των καταναλωτών στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας» αναφέρει η ΓΓΚ.
Παρέμβαση για τους απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΗ έκανε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σε έγγραφο που εστάλη προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), ζητώντας να μην διακόπτεται η ηλεκτροδότηση λόγω χρεών.
«Τα μέτρα για την είσπραξη των λογαριασμών θα πρέπει να μην παραγνωρίζουν τον καθολικό χαρακτήρα της υπηρεσίας και θα πρέπει να διαφυλάττουν την πρόσβαση όλων των καταναλωτών στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας» αναφέρει η ΓΓΚ.
Ωστόσο η νομοθετική ρύθμιση για το τέλος ακινήτων προβλέπει ότι οι πάροχοι που δεν θα κόβουν το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν, θα πρέπει να καταβάλουν οι ίδιοι το τέλος.
Το έγγραφο εστάλη στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την αντιμετώπιση του προβλήματος διόγκωσης των χρεών καταναλωτών ρεύματος, λόγω της κρίσης και της δυσκολίας, αδυναμίας ή άρνησης πληρωμής από νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Το πρόβλημα αναμένεται – σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις της ΔΕΗ – να ενταθεί τις επόμενες εβδομάδες οπότε η ΔΕΗ και οι εναλλακτικοί πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας θα αποστείλουν στους καταναλωτές μαζί με τους λογαριασμούς ρεύματος και το τέλος ακινήτων.
Η Γενική Γραμματέα Καταναλωτή ζητά επίσης να ληφθούν μέτρα για τις περιπτώσεις που – σύμφωνα με αναφορές που έχουν υποβληθεί στο υπουργείο – ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να καταβάλουν ληξιπρόθεσμες οφειλές μισθωτών τους, μολονότι οι σχετικές συμβάσεις έχουν συναφθεί με τους τελευταίους.
Στο πλαίσιο της ίδιας διαβούλευσης (η οποία ξεκίνησε πριν τεθεί το θέμα της επιβολής του έκτακτου τέλους στα ακίνητα), εταιρίες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας ανέφεραν προς τη Ρυθμιστική Αρχή ότι λόγω της οικονομικής κρίσης το ποσοστό των πελατών που πληρώνει εκπρόθεσμα τους λογαριασμούς φτάνει κάποιους μήνες το 60%.
Η Elpedison πρότεινε να κόβεται το ρεύμα σε 20 ημέρες (από 44 που ισχύει σήμερα) από την ημέρα που έληξε ο λογαριασμός, η Energa ζητά να δοθεί η δυνατότητα ένας προμηθευτής να διακόπτει την ηλεκτροδότηση σε πελάτη που του οφείλει ακόμη και αν αυτός πλέον ηλεκτροδοτείται από άλλον προμηθευτή και η EFT Hellas αναφέρει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη υιοθέτησης άμεσων μέτρων καθώς το φαινόμενο παίρνει διαστάσεις και προτείνει να απαγορεύεται η αλλαγή προμηθευτή αν δεν έχουν τακτοποιηθεί πλήρως οι οφειλές στον προηγούμενο προμηθευτή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Το προλάβαμε πριν πέσει πάνω στα κότερα»: Τι λένε ψαράδες που εντόπισαν το drone στη Λευκάδα
- Superlega: Το ιταλικό βόλεϊ θέλει να κατακτήσει τον κόσμο
- «Στο εξωτερικό κινδυνεύει η ζωή μου»: Συγκλονίζει η ιστορία Ιρακινής που ζητά άδεια διαμονής από το υπ. Μετανάστευσης
- Έξαλλη η Ζόι Κράβιτζ με ανάρτηση της Hulu – Η φωτογραφία με τον Χάρι Στάιλς που άναψε «φωτιές»
- Ρεκόρ της Euroleague σε τηλεθέαση, social media και προσέλευση στα γήπεδα – Αναλυτικά οι αριθμοί (pic)
- Ο Τραμπ ανακοίνωσε τριήμερη εκεχειρία στην Ουκρανία


