Καλάσνικοφ, χειροβομβίδες και μετρητά χάρισε για τρίτη χρονιά ο ραδιοφωνικός σταθμός της ισλαμιστικής οργάνωσης Αλ Σαχάμπ της Σομαλίας σε … παιδιά, ως έπαθλο διαγωνισμού για την απαγγελία στίχων του Κορανίου.

Ο σταθμός Andulus, ο οποίος έχει την έδρα του κοντά στο Μογκαντίσου, χάρισε στην ομάδα των παιδιών που κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό για το Ραμαζάνι ένα πολυβόλο ΑΚ-47 και το ισοδύναμο 512 δολαρίων.

Οι νικητές του δευτέρου βραβείου κέρδισαν ένα Καλάσνικοφ και το ισοδύναμο 366 ευρώ, ενώ το τρίτο βραβείο ήταν δύο χειροβομβίδες και το ισοδύναμο 292 ευρώ.

Στον διαγωνισμό ο οποίος πραγματοποιήθηκε κατά τον ιερό μήνα των Μουσουλμάνων και έληξε τον Αύγουστο, κλήθηκαν να εκπροσωπήσουν κάθε περιφέρεια τέσσερα παιδιά ηλικίας δέκα έως 17 ετών.
«Τα παιδιά θα έπρεπε να χρησιμοποιούν το ένας τους χέρι για την εκπαίδευσή τους και το άλλο για να κρατάνε όπλο και υπεραμύνονται του Ισλάμ» δήλωσε ένας από τους ανώτερους αξιωματούχους της Αλ Σαχάμπ.

Εκτός από το χρηματικό έπαθλο, οι μικροί συμμετέχοντες δέχτηκαν και βιβλία θρησκευτικού περιεχομένου.

Τα προηγούμενα χρόνια, ο διαγωνισμός οργανωνόταν στο νότιο λιμάνι του Κισμάγιο, ενώ το πρώτο βραβείο περιλάμβανε μεταξύ άλλων και αντιαρματικές ρουκέτες.
Η Αλ Σαχάμπ, η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα, ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της νότιας και κεντρικής Σομαλίας. Λόγω, μεταξύ άλλων, της μεγάλης ξηρασίας που έχει πλήξει τη Σομαλία, ορισμένες από αυτές τις περιοχές έχουν χαρακτηριστεί σε κατάσταση λιμού.

Παρόλα αυτά, η Αλ Σαχάμπ απαγορεύει την πρόσβαση σε πολλές διεθνείς οργανώσεις αρωγής, με το πρόσχημα ότι έχουν πολιτικά κίνητρα και ότι υπερβάλλουν για τη σοβαρότητα της ξηρασίας, αφήνοντας εκατοντάδες ανθρώπους να πεθαίνουν αβοήθητοι από πείνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας