Προκαταρκτική εξέταση για υψηλές επιχορηγήσεις του ΟΕΕ προς συνδικαλιστές
Στο στόχαστρο των εισαγγελέων του οικονομικού εγκλήματος θα τεθούν οι υψηλότατες επιχορηγήσεις ύψους εκατομμυρίων ευρώ που ενέκρινε σε συνδικαλιστές ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) μέσα σε δέκα χρόνια. Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να ερευνηθούν τα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία μόνο κατά τα έτη 2007-2010 οι επιδοτήσεις του ΟΕΕ προς συνδικαλιστικά σωματεία έφτασαν τα 75 εκατ.ευρώ, ενώ στο διάστημα 2000-2010 το ποσό έφτασε τα 177 εκατ. ευρώ.
Στο στόχαστρο των εισαγγελέων του Οικονομικού Εγκλήματος θα τεθούν οι υψηλότατες επιχορηγήσεις ύψους εκατομμυρίων ευρώ που ενέκρινε σε συνδικαλιστές ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) μέσα σε δέκα χρόνια.
Ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπονής, διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τα στοιχεία του υπουργού Εργασίας, Γ.Κουτρουμάνη, σύμφωνα με τα οποία μόνο κατά τα έτη 2007-2010 οι επιδοτήσεις του ΟΕΕ προς συνδικαλιστικά σωματεία έφτασαν τα 75 εκατ.ευρώ, ενώ στο διάστημα 2000-2010 το ποσό έφτασε τα 177 εκατ.ευρώ.
το ποσό της ενίσχυσης αντιστοιχούσε σε ποσοστό από 15% έως 25% επί των πόρων του ΟΕΕ από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών.
Ο υπουργός φέρεται να επισημαίνει πως τα συγκεκριμένα στοιχεία παρέχονται «διατηρώντας μικρή επιφύλαξη ως προς την ακρίβεια τους, καθ’ όσον ο Οργανισμός έως και το 2010 δεν είχε εφαρμόσει διπλογραφικό σύστημα και γι΄αυτό δεν υπάρχει η δυνατότητα να δοθούν άμεσα τα ζητούμενα στοιχεία ανά συνδικαλιστική οργάνωση».
Η έρευνα για τις επιχορηγήσεις ανατέθηκε στην εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, η οποία θα εντοπίσει αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η αφρικανική σκόνη «πνίγει» την Αττική: «Εξαφανίστηκαν» Ακρόπολη και Λυκαβηττός – Πότε θα υποχωρήσει το φαινόμενο
- Ferries Canceled in Greece Amid Severe Winds
- Πτώσεις δέντρων λόγω θυελλωδών ανέμων σε πολλές περιοχές στην Αττική
- Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβάμαι τίποτα, είμαι ελεύθερος: Με Καζαντζάκη παρέδωσε το «γαλλικό Grammy» στη Νανά Μούσχουρη ο Αλιάγας
- Εργασιακό burnout – Μύθοι και αλήθειες για το σύνδρομο που εξαντλεί πάνω από τρεις στους τέσσερις
- Βρετανία: Δικηγόρος έκλεψε 600.000 λίρες για πορνό, σεξ και αντίκες – Φάρμακο για το Πάρκινσον τον κατέστρεψε
- Έρχεται βαριά «καμπάνα» για τον Αλμέιδα: Κινδυνεύει με τιμωρία αποκλεισμού λόγω «επίθεσης» σε διαιτητή
- Τζέφρι Έπσταϊν: «Θα ρίξουμε τον Φραγκίσκο» – Μηνύματα του Στιβ Μπάνον για αποκαθήλωση του Πάπα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 15.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442