Κρίσιμη έκδοση τρίμηνων εντόκων γραμματίων θα διενεργηθεί την Τρίτη
Με μειωμένη συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών αναμένεται να διενεργηθεί την Τρίτη η έκδοση εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων από την οποία το Δημόσιο σκοπεύει να αντλήσει 1,25 δισ. ευρώ. Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα περιόρισε τη δυνατότητα συμμετοχής των πιστωτικών ιδρυμάτων στις δημοπρασίες εντόκων γραμματίων, ξεκαθαρίζοντας ότι πλέον δεν θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τη ρευστότητα που αντλούν από την ΕΚΤ προκειμένου να συμμετέχουν στις δημοπρασίες εντόκων του Ελληνικού Δημοσίου.
Με μειωμένη συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών αναμένεται να διενεργηθεί αύριο η έκδοση εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων από την οποία το Δημόσιο σκοπεύει να αντλήσει 1,25 δισ. ευρώ.
Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα περιόρισε τη δυνατότητα συμμετοχής των πιστωτικών ιδρυμάτων στις δημοπρασίες εντόκων γραμματίων, ξεκαθαρίζοντας ότι πλέον δεν θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τη ρευστότητα που αντλούν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προκειμένου να συμμετέχουν στις δημοπρασίες εντόκων του Ελληνικού Δημοσίου.
Αυτό αναμένεται να οδηγήσει στη μείωση της συμμετοχής των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων στις δημοπρασίες εντόκων γραμματίων. Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο διάστημα οι εγχώριοι επενδυτές καλύπτουν συστηματικά το 70% -75% του βραχυπρόθεσμου δανεισμού του Δημοσίου.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η έκδοση της Τρίτης μπορεί να είναι τελικά μεγαλύτερη και να ζητηθεί υψηλότερο πόσο εξαιτίας των αναγκών που θέλει να καλύψει το ελληνικό Δημόσιο τους επόμενους μήνες. Αυτό σημαίνει ότι το Δημόσιο θα είναι πρόθυμο να προσφέρει μεγαλύτερο επιτόκιο στους δανειστές του. Σημειώνεται πως στην προηγούμενη έκδοση εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, στις 16 Αυγούστου, το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο 4,50%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αιματηρό επεισόδιο στο Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο άνδρας μετά από καβγά – Μία σύλληψη
- Γιάννης Ρίτσος: Γραφή τυφλού
- Έλενα Παπαρίζου – Τάκης Ζαχαράτος: Πώς αποχαιρέτησαν το ΝΟΧ όπου εμφανίζονταν
- ΝΒΑ: Πέρασαν στους ημιτελικούς Τίμπεργουλβς και Νικς, σε Game 7 το Σίξερς-Σέλτικς (vids)
- Εκλογές στο Περού: Υποψήφιος της ριζοσπαστικής Αριστεράς ο πιθανότερος αντίπαλος της Δεξιάς στον δεύτερο γύρο
- Σταχτοδέλφινο στο Αιγαίο: Η σπάνια εμφάνιση μεταξύ Χίου και Ικαρίας
- Φαραντούρης: Το ΠΑΣΟΚ είναι ο μόνος σοβαρός πόλος για τη συσπείρωση των δημοκρατικών δυνάμεων
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας: Δράση με Ολυμπιακός – ΑΕΚ και Ρεάλ – Χάποελ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442