Με έρευνες στα κατεχόμενα απειλεί ο Νταβούτογλου με αφορμή τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας αναφορικά με τις γεωτρήσεις που θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ. «Αν αυτό το τετελεσμένο γεγονός συνεχιστεί υπάρχουν μέτρα που μπορούμε να λάβουμε (...) η ΤΔΒΚ μπορεί να προχωρήσει στις ίδιες έρευνες με την Τουρκία και την TPAO» δήλωσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου.
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου αναφορικά με τις γεωτρήσεις που θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ.
Όπως δήλωσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τα σχέδια της Κύπρου να ξεκινήσει έρευνες για την εκμετάλλευση φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της στη Μεσόγειο αποτελούν πρόκληση», ενώ προειδοποίησε ότι, αν προχωρήσει στην εξόρυξη αερίου, τότε η Άγκυρα θα εξετάσει το ενδεχόμενο να κάνει και εκείνη έρευνες με τη συμμετοχή του ψευδοκράτους.
«Αν αυτό το τετελεσμένο γεγονός συνεχιστεί υπάρχουν μέτρα που μπορούμε να λάβουμε (…) η ‘ΤΔΒΚ’ μπορεί να προχωρήσει στις ίδιες έρευνες με την Τουρκία και την TPAO» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, αναφερόμενος στην κρατική εταιρεία πετρελαίου και αερίου της χώρας.
«Δεν θα δεχθούμε κανένα τετελεσμένο γεγονός. Αυτό πρέπει να το καταλάβει η διεθνής κοινότητα» υπογράμμισε.
Επισήμανε, επίσης, ότι αντιπροσωπεία από το υπουργείο Ενέργειας της Τουρκίας έχει μεταβεί στα κατεχόμενα για να συζητήσει το θέμα με αξιωματούχους.
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου πρόσθεσε μάλιστα ότι τα «μονομερή» σχέδια εκμετάλλευσης της Κύπρου αποτελούν «πρόκληση».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Εργατική Πρωτομαγιά: Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΕ στην Αττική
- Πυροσβέστες διέσωσαν ηλικιωμένη και τέσσερα σκυλιά σε φωτιά στην Καλλιθέα
- Πιερρακάκης: Ζητεί από το ΝΣΚ να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τα θύματα σε Τέμπη, Μάτι και Μάνδρα
- Η FIFA θέλει υποχρεωτικό U21 στην ενδεκάδα: επανάσταση ή παρέμβαση στο ποδόσφαιρο;
- Sumud Flotilla: Αντιδράσεις για το ρεσάλτο των ισραηλινών σε σκάφη του στόλου για τη Γάζα, ενώ έπλεε ανοιχτά της Κρήτης
- Το «Τάμα» για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο
- Η διαπραγμάτευση στη σύγκρουση ΗΠΑ-Ιράν δείχνει αδιέξοδη – Ίσως είναι ο ψυχρός πόλεμος της εποχής μας
- «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι» – Θρήνος στην Ηλεία για τον 13χρονο που σκοτώθηκε με πατίνι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 30.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/tao-yuan-W-Fptl6DW0g-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442