«Δεν στοχεύουν την Ελλάδα» οι προτάσεις για τη Ζώνη Σένγκεν διευκρινίζει η ΕΕ
Οι προτάσεις για τη Συνθήκη του Σένγκεν, που θα παρουσιάσει την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν στοχεύουν συγκεκριμένες χώρες όπως η Δανία, η Ελλάδα, η Ιταλία και η Γαλλία, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της Επιτρόπου για τις εσωτερικές υποθέσεις Σεσίλια Μάλστρομ.
Οι προτάσεις για τη Συνθήκη του Σένγκεν, που θα παρουσιάσει την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν στοχεύουν συγκεκριμένες χώρες όπως η Δανία, η Ελλάδα, η Ιταλία και η Γαλλία, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της Επιτρόπου για τις εσωτερικές υποθέσεις Σεσίλια Μάλστρομ.
Ο εκπρόσωπος υπογράμμισε ακόμη ότι οι προτάσεις αυτές αποβλέπουν στην ενίσχυση του χώρου Σένγκεν με τη δημιουργία, μεταξύ άλλων, μηχανισμών που θα διασφαλίζουν την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών.
Την Παρασκευή, η Επιτροπή αναμένεται να διευκρινίσει, στις προτάσεις της, τους όρους υπό τους οποίους θα μπορούν να επαναφέρονται οι έλεγχοι στα σύνορα των κρατών μελών σε περιπτώσεις μαζικών κυμάτων λαθρομετανάστευσης.
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα οι Financial Times σε δημοσίευμά τους κατέγραφαν τη δυσαρέσκεια κοινοτικών παραγόντων με την περίπτωση της Ελλάδας και έθεταν θέμα προσωρινής εξόδου της χώρας από τη ζώνη Σένγκεν λόγω της αδυναμίας αποτελεσματικής αντιμετώπισης του ζητήματος της παράνομης μετανάστευσης.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).