Ριζικές αλλαγές στις διοικήσεις των υπουργείων αναγγέλλει ο Ντ.Ρόβλιας
Σημαντικές αλλαγές στις δομές των υπουργείων εξήγγειλε την Τρίτη ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας, μιλώντας σε συνάντηση των γενικών γραμματέων των υπουργείων στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης. «Οδηγούμαστε σε ενιαία οργανογράμματα φορέων στο μέτρο του δυνατού, οδηγούμαστε σε ενιαίες δομές υπουργείων, ευκολότερα διαχειρίσιμες, αλλά και πιο λειτουργικές» ανέφερε.
Σημαντικές αλλαγές στις δομές των υπουργείων εξήγγειλε την Τρίτη ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας, μιλώντας σε συνάντηση των γενικών γραμματέων των υπουργείων στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης.
«Απαντώντας με αποφασιστικότητα στο επιτακτικό αίτημα για ριζική ανασυγκρότηση του κράτους, έχουμε εισαγάγει νομοθετικές ρυθμίσεις, με τις οποίες πραγματοποιούμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα στον τομέα της απλοποίησης των διοικητικών δομών των δημόσιων φορέων και κατ’ επέκταση στην αποτελεσματικότερη λειτουργία τους. Οδηγούμαστε σε ενιαία οργανογράμματα φορέων στο μέτρο του δυνατού, οδηγούμαστε σε ενιαίες δομές υπουργείων, ευκολότερα διαχειρίσιμες αλλά και πιο λειτουργικές» ανέφερε.
Συγκεκριμένα, ο κ. Ρόβλιας έκανε γνωστό ότι, σύμφωνα με το άρθρο 49, παρ.12 του Ν.3943/2011 συστήνεται σε κάθε υπουργείο Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, στην οποία υπάγονται όλες οι υφιστάμενες οικονομικές οργανικές μονάδες.
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από την άλλη πλευρά, έχει ετοιμάσει σχέδιο-υπόδειγμα Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο θα αποστείλει άμεσα σε όλα τα Υπουργεία προκειμένου να επισπεύσει και να διευκολύνει τη διαδικασία κατάρτισης των νέων οργανογραμμάτων τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το τέλος του «αφηγήματος» και η απώλεια της ψυχραιμίας για τη Νέα Δημοκρατία
- Το Ιράν απαντά στους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ με επιθέσεις στον Κόλπο – Πώς φτάσαμε στον νέο κύκλο έντασης
- ΕΛΑΣ σε ρυθμούς εκλογών – Tέλος Ιουλίου τα πρώτα ονόματα στα ψηφοδέλτια
- Το διαχρονικό πρόβλημα της αστυνομικής ατιμωρησίας ΙΙ
- The Expla-in Project | Αντώνης Σαμαράς: Πώς έφτασε στον Άρειο Πάγο για το Predator
- «Μια ζωή. Ο μονόλογος μιας μοδίστρας»: Εξαντλούνται τα εισιτήρια για τις καλοκαιρινές παραστάσεις
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
- Αυξάνονται οι νεκροί στην Κίνα από τις κατολισθήσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442