Ριζικές αλλαγές στις διοικήσεις των υπουργείων αναγγέλλει ο Ντ.Ρόβλιας
Σημαντικές αλλαγές στις δομές των υπουργείων εξήγγειλε την Τρίτη ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας, μιλώντας σε συνάντηση των γενικών γραμματέων των υπουργείων στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης. «Οδηγούμαστε σε ενιαία οργανογράμματα φορέων στο μέτρο του δυνατού, οδηγούμαστε σε ενιαίες δομές υπουργείων, ευκολότερα διαχειρίσιμες, αλλά και πιο λειτουργικές» ανέφερε.
Σημαντικές αλλαγές στις δομές των υπουργείων εξήγγειλε την Τρίτη ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας, μιλώντας σε συνάντηση των γενικών γραμματέων των υπουργείων στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης.
«Απαντώντας με αποφασιστικότητα στο επιτακτικό αίτημα για ριζική ανασυγκρότηση του κράτους, έχουμε εισαγάγει νομοθετικές ρυθμίσεις, με τις οποίες πραγματοποιούμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα στον τομέα της απλοποίησης των διοικητικών δομών των δημόσιων φορέων και κατ’ επέκταση στην αποτελεσματικότερη λειτουργία τους. Οδηγούμαστε σε ενιαία οργανογράμματα φορέων στο μέτρο του δυνατού, οδηγούμαστε σε ενιαίες δομές υπουργείων, ευκολότερα διαχειρίσιμες αλλά και πιο λειτουργικές» ανέφερε.
Συγκεκριμένα, ο κ. Ρόβλιας έκανε γνωστό ότι, σύμφωνα με το άρθρο 49, παρ.12 του Ν.3943/2011 συστήνεται σε κάθε υπουργείο Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, στην οποία υπάγονται όλες οι υφιστάμενες οικονομικές οργανικές μονάδες.
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από την άλλη πλευρά, έχει ετοιμάσει σχέδιο-υπόδειγμα Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο θα αποστείλει άμεσα σε όλα τα Υπουργεία προκειμένου να επισπεύσει και να διευκολύνει τη διαδικασία κατάρτισης των νέων οργανογραμμάτων τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανεξέλεγκτες οι χρήσεις της ΑΙ στο δημόσιο τομέα
- Ταξί: Συνελήφθησαν 4 οδηγοί που εισέπραξαν υπερβολικό κόμιστρο από τουρίστες
- Ισραήλ: Ο Λίβανος πρέπει να εξαλείψει «τον κίνδυνο» της Χεζμπολάχ στον νότο, δηλώνει το Βερολίνο
- Καναδάς: Η Βρετανική Κολομβία προσφεύγει κατά της OpenAI για την πολύνεκρη τραγωδία του Τάμπλερ Ριτζ
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442