«Συλλογική αγορά» ευρωπαϊκών ομολόγων φέρονται να εξετάζουν αναπτυσσόμενες χώρες
Κίνηση συνδρομής στην Ευρωζώνη για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και καταπολέμηση του κινδύνου αναταραχών στις αγορές φέρονται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να εξετάζουν η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και η Νότιος Αφρική -η λεγόμενη ομάδα «BRICS». Πιθανώς να ληφθεί σχετική απόφαση στο συνάντηση των υπουργών Οικονομικών των πέντε χωρών στις 22 Σεπτεμβρίου στην Ουάσινγκτον.
Κίνηση συνδρομής στην Ευρωζώνη για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και καταπολέμηση του κινδύνου αναταραχών στις αγορές φέρονται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να εξετάζουν η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και η Νότιος Αφρική -η λεγόμενη ομάδα «BRICS».
Πιθανώς να ληφθεί σχετική απόφαση στο συνάντηση των υπουργών Οικονομικών των πέντε χωρών στις 22 Σεπτεμβρίου στην Ουάσινγκτον. Έτσι τουλάχιστον ανέφερε η βραζιλιανική Valor Economico, όπως μεταδίδει το Reuters.
H Κεντρική Τράπεζα της Βραζιλίας δεν σχολίασε το δημοσίευμα για τη «μαζική αγορά» ομολόγων, αλλά η Μπραζίλια επιβεβαίωσε πως στις συζητήσεις της BRICS εξετάζονται τρόποι συνδρομής στην Ευρωζώνη.
Η ομάδα BRICS «πρόκειται να έχει διαβουλεύσεις, για το πώς μπορεί να διοργανωθεί η βοήθεια προς την ΕΕ, ώστε να μπορέσει να βγει από την τωρινή κατάσταση» δήλωσε ο Βραζιλιάνος υπουργός Οικονομικών Γκουΐντο Μαντέγκα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Στις… πλάτες του Λαουτάρο
- Ρωσία: Η Ουκρανία επιχείρησε επίθεση στο σπίτι του Πούτιν στο Νόβγκοροντ με drones – «Θα απαντήσουμε»
- ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση έβαλε «φέσι» 1 δισ. στον έντιμο αγρότη
- Συρία: Υπό στρατιωτική φύλαξη ομαδικός τάφος της εποχής Άσαντ – Ποινική έρευνα σε εξέλιξη
- ΚΚΕ: Οι αγρότες έχουν μαζί τους το δίκιο και την αλληλεγγύη του λαού
- Η διαμάχη για την περιουσία της Μπριζίτ Μπαρντό – Ο γιος της διεκδικεί 65 εκατ. ευρώ από την Animal Foundation


