Διώξεις ασκήθηκαν σε εννέα άτομα που συνελήφθησαν στις διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν εννέα άτομα που συνελήφθησαν στη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο στη Θεσσαλονίκη. Ένα άτομο αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, επειδή κατείχε αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ, ενώ ποινική δίωξη για πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα ασκήθηκε στους άλλους οκτώ συλληφθέντες στη διάρκεια των διαδηλώσεων.
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν εννέα άτομα που συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για κατοχή διαφόρων αντικειμένων και συμμετοχή στα επεισόδια, που έγιναν το Σάββατο, στη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των διαδηλώσεων με αφορμή τα εγκαίνια της 76ης Διεθνούς Έκθεσης (ΔΕΘ).
Σε βάρος οκτώ εκ των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα και παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία.
Αντιθέτως, ένας εκ των συλληφθέντων αντιμετωπίζει κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος, επειδή κατείχε αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ, και παραπέμφθηκε σε ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.
Σύμφωνα με την αστυνομία, συνολικά προσήχθησαν σε αστυνομικά τμήματα 93 άτομα, τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα, ενώ προκλήθηκαν μικρής έκτασης ζημίες από ρίψεις αντικειμένων, σε υποκαταστήματα τραπεζών και στην είσοδο του κτιρίου της Λέσχης Φρουράς Αξιωματικών Θεσσαλονίκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Β. Κικίλιας: «Η πόλη της Θεσσαλονίκης μπορεί να γίνει ισχυρή θαλάσσια πύλη της Β. Ελλάδας και της ΝΑ Ευρώπης»
- Συνάντηση αστέρων: Ο Μέσι έκανε δώρο τη φανέλα του στον Μπάτζιο (pic)
- Θεσσαλονίκη: 35χρονος έκαψε το αυτοκίνητο της γυναίκας του αδελφού του
- Τέλος οι εβδομαδιαίες προγνώσεις καιρού από την ΕΜΥ – Ποιος ο λόγος, η αιχμηρή ανάρτηση Κολυδά
- Γεραπετρίτης: Βλέπει «νίκες» στην εξωτερική πολιτική – Τι είπε για F 35 και casus belli
- Πώς αντέδρασε ο προπονητής της Νορβηγίας για τη spider-cam: «Η μπάλα πέφτει ευθεία από τον ουρανό» (vid)
- Άτυπη οικονομία: Εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα και προστασία – Πρωτιά της Ελλάδας
- Γιατί η Σοσάνα Ζούμποφ θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τη δημοκρατία;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442