Αγωγή στους εργαζόμενους στην καθαριότητα κατέθεσε ο Δήμος Αθηναίων
Αγωγή για να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργιακές κινητοποιήσεις που θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα κατέθεσε η δημοτική αρχή Αθηναίων. Οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αντιδρώντας στην απομάκρυνση συμβασιούχων από την υπηρεσία καθαριότητας με αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν, να δημιουργείται πρόβλημα εύρυθμης λειτουργίας της αποκομιδής των απορριμμάτων.
Αγωγή για να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργιακές κινητοποιήσεις που θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα κατέθεσε η δημοτική αρχή Αθηναίων.
Οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αντιδρώντας στην απομάκρυνση συμβασιούχων από την υπηρεσία καθαριότητας με αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν, να δημιουργείται πρόβλημα εύρυθμης λειτουργίας της αποκομιδής των απορριμμάτων.
Η δημοτική αρχή έχει απευθύνει έκκληση προς τους εργαζομένους να μην προχωρήσουν σε ακραίες κινητοποιήσεις και να συνεχίσουν την κοινή προσπάθεια για επίλυση του προβλήματος, αλλά κατέστησε επίσης σαφές πως είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία απέναντι στο ενδεχόμενο παρατεταμένης αποχής των εργαζομένων από τις υπηρεσίες καθαριότητας.
Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», κύκλοι του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη παρέπεμπαν μάλιστα στις πολιτικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί προκειμένου να επιλυθεί το χρόνιο πρόβλημα των συμβασιούχων.
«Πρόβλημα για το οποίο η σημερινή δημοτική αρχή δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη» ανέφεραν χαρακτηριστικά.
Συγκεκριμένα ο δήμος έχει προτείνει να υπάρξει τριετής παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων, πρόταση την οποία όμως έχει απορρίψει το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς δεν μπορεί να υπάρξει διακριτική μεταχείριση έναντι του Δήμου Αθηναίων και με δεδομένο πως οι ανάγκες μπορούν να καλυφθούν με την πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου.
Ενόψει των κινητοποιήσεων, από πλευράς δήμου επισημαινόταν πως θα ληφθούν όλα τα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί η αποκομιδή των απορριμμάτων σε ευαίσθητα σημεία της πόλης, όπως νοσοκομεία, σχολεία κ.ά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- BBC: «Στην Άρσεναλ με 40 εκατ. ευρώ ο Τζόλης»
- Η διατροφή που κρατά το κουνέλι σας υγιές, δραστήριο και χαρούμενο
- Οι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις το 2026 – Ποιοι κυριαρχούν, ποιοι υποχωρούν και πού βρίσκεται η Αθήνα
- Θεσσαλονίκη: Τρόμος σε πτήση – Έσπασε παράθυρο, τραυματίστηκε επιβάτης
- Λάσπη στον ανεμιστήρα από Π.Μαρινάκη κατά Τσίπρα – Καμία απάντηση στο «κατηγορώ» του προέδρου της ΕΛΑΣ κατά κυβέρνησης
- Άννα Μαρία Ηλιάδου: Το εντυπωσιακό μοντέλο του GNTM 2 στη Μύκονο
- Παραιτήθηκε από γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Διονύσης Καλαματιανός – «Συνεχίζουμε με υπευθυνότητα»
- «Προτάσεις και από την Ελλάδα για τον Τζόουνς-Γκαρσία»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442