Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προσφυγή του Ηρακλή κατά της ΕΠΟ στα πολιτικά δικαστήρια

Προσφυγή του Ηρακλή κατά της ΕΠΟ στα πολιτικά δικαστήρια

Τον δρόμο για τα πολιτικά δικαστήρια αποφάσισε να πάρει ο Ηρακλής για να δικαιωθεί, όπως τόνισε ο Κύπριος πρόεδρος της ομάδας, Ανδρέας Παντελή, σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε το απόγευμα της Δευτέρας, έπειτα από την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ που ουσιαστικά υποβίβασε την ομάδα του και διατήρησε στη Σούπερ Λιγκ τον Αστέρα Τρίπολης.

Τον δρόμο για τα πολιτικά δικαστήρια αποφάσισε να πάρει ο Ηρακλής για να δικαιωθεί, όπως τόνισε ο Κύπριος πρόεδρος της ομάδας, Ανδρέας Παντελή, σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε το απόγευμα της Δευτέρας, έπειτα από την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ που ουσιαστικά υποβίβασε την ομάδα του και διατήρησε στη Σούπερ Λιγκ τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Θα μπω κατευθείαν στο θέμα. Είμαστε μάρτυρες ακόμη μίας σκανδαλώδους αντιφάσκουσας απόφασης από την δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ. Ένα όργανο που έχει προκαλέσει την κατακραυγή του κόσμου,των ομάδων και της Κυβέρνησης. Έχουν αμφισβητηθεί οι αποφάσεις πάρα πολλές φορές. Γνωμοδοτεί και αποφασίζει κατα το δοκούν. Είχαμε πει που οδηγούνται τα πράγματα. Είχαμε εκφράσει την ανησυχία μας. Άλλοι πολιτικοί έλεγαν ότι θα πάνε καλά τα πράγματα, άλλοι έλεγαν ότι δεν μπορούν να πάρουν μια απόφαση έκτρωμα.

Όμως, οι πληροφορίες ήταν διαφορετικές. Ήταν μία απόφαση κόλαφος που προσδιορίζει την κατάσταση του ποδοσφαίρου και ισοδυναμεί με δικαστικό πραξικόπημα. Ξεκινώντας από τον τελευταίο υπάλληλο της ΕΠΟ μέχρι τον πρόεδρο της ΕΠΟ οι πάντες εξυπητερούν τα συμφέροντα άλλων. Είναι μία απόφαση που ισοδυναμεί με πραξικόπημα δικαστικό. Δεν μπορεί ο Ηρακλής την ημέρα που δικάζεται να εμφανίζεται ο κ. Φάκος και να προδικάζει την απόφαση του Εφετείου. Η Δουλειά του δεν ήταν που θα πάει ο Ηρακλής. Η δουλειά του ήταν να καλέσει όσους ήταν μπλεγμένοι στα στημένα. Ποιος αποφασίζει ακόμα δεν ξέρουμε.

Είναι πασιφανές ότι ήταν το εύκολο θύμα. Είχε παραμείνει ακυβέρνητος. Δεν μπορεί να μην λαμβάνονται υπ’ όψιν όλες οι τελευταίες αποφάσεις. και με τρεις γραμμές να μας λέει ότι δεν είναι αναρμόδιο. Τον Ηρακλή δε θα τον ελέγξει κανένας. Δεν έχει την ανάγκη κανενός. Κανείς δε θέλει να τον υποστηρίξει. Έχει το δίκιο με το μέρος του και θα το διεκδικήσει. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ.Πιλάβιος αποδείχτηκε ότι δεν ήταν ικανός. Θα μπορούσε να κάνει πολλές ενέργειες. Νομίζω πως δε θα τα καταφέρει γιατί δεν έχει τις ικανότητες και το λέω με λύπη μου αυτό το πράγμα. Δεν πρόκειται να κάνει πίσω ο Ηρακλής.

Τα Πολιτικά Δικαστήρια δε θα δεχτούν πιέσεις. Ο δρόμος που έχει ξεκινήσει ο Ηρακλής είναι μονόδρομος και δεν μπορεί να κάνει πίσω. Σε καμμιά περίπτωση δεν μπορεί να μας σταματήσει και θα κάνουμε τα πάντα για να φτάσουμε εκεί που πρέπει. Ο Ηρακλής στην Σούπερ Λιγκ. Ούτε καμία απειλή δε θα μας κάνει να πάμε πίσω. Θέλω να σταθώ σε μία δήλωση του κ. Σφυρή, ο οποίος με νομικές τοποθετήσεις εξηγεί γιατί είναι αρμόδιο. Η Απόφαση του Εφετείου είναι ραμμένη στα μέτρα του Αστέρα Τρίπολης.

Ο Ηρακλής θα τραβήξει την υπόθεση αρκετά μακριά. Είναι θέμα των νομικών πως ακριβώς θα κινηθούμε. Εμείς έχουμε φέρει παίκτες και φτιάχνουμε ομάδα. Θα κάνουμε όλες τις κινήσεις για να αναβληθεί η αγωνιστική. Υπήρχαν ομάδες που έπρεπε να σωθούν πάση θυσία. Έπρεπε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση εδώ και δύο μήνες τουλάχιστον. Όλες οι ομάδες ήταν αναγκαίο να κριθούν με έντιμα κριτήρια. Άπαντες οι πολιτικοί έχουν ενημερωθεί για το δίκαιο του Ηρακλή. Έπρεπε να εξασφαλίσουν μία δίκαιη δικαστική διαμάχη.

Είναι υποχρέωση των πολιτικών να παρέμβουν για το καλό του ποδοσφαίρου. Δεν ζητήσαμε να κάνουν το άσπρο – μαύρο αλλά το δίκαιο. Θεωρώ ότι η ΕΠΟ λειτουργεί σαν παρακράτος μέσα από το κράτος και είναι κοινό μυστικό πως στηρίζει κάποιες ομάδες. Ο Ηρακλής θα πορευτεί με τον κόσμο του. Σίγουρα στα πολιτικά δικαστήρια θα διεκδικήσουμε το δίκιο μας και αυτό θα πράξουμε. Υπήρξαν πολιτικές παρεμβάσεις και δεν μπορώ να το αποδείξω αλλά για να βγει μια τέτοια απόφαση έκτρωμα είναι βέβαιο πως τέτοιες υπήρξαν.

Δεν σέβονται κανέναν. Ο πολεμος φέρνει πόλεμο και γι αυτό είναι τρομοκρατημένοι και θέλουν να ξεκινήσουν το πρωτάθλημα με όσες ομάδες απομείνουν. Υπήρχαν ομάδες που έπρεπε πάσει θυσία να σωθούν. Ομάδες που είναι καταγεγραμμένες στις διαδικασίες στημένων αγώνων και παρ’ όλα αυτά ρίχνουν με ανέντιμα μέσα τον Ηρακλή.

Απαντες οι πολιτικοί έχουν ενημερωθεί για τα δίκαια θέματα του Ηρακλή και πρώτιστος στόχος μας είναι να πάμε στα δικαστήρια. Οι πολιτικοί οφείλπουν να παρέμβουν για το καλό του ποδοσφαίρου. Οι νομικοί της ΠΑΕ Ηρακλής είναι έγκριτοι και πολύ σωστοί και θα κάνουν ότι δήποτε για να εξασφαλίσει το δίκιο της η ομάδα. Δεν έχουμε σήμερα απόφαση αλλά μια γνωμοδότηση ό,τι αύτοί δεν θα δικάσουν. Αυτό δεν χρειάζονταν τρείς ώρες για να το αποφανθούν και όχι σήμερα αλλά από την περασμένη Πέμπτη και όχι την Παρασκευή για να το σκεφθούν. Εχουμε ακούσει πολλά. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν απέχει πολύ από το μπορντέλο.

Ηρθα εδώ και βρήκα μια κατάσταση για να δικαιωθούμε δικαστικά. Ο κόσμος και η ΠΑΕ κάνει τη δουλειά του. Θα ανακοινωθούν κάποιες αντιδράσεις πολύ σύντομα. Οι πολιτικοί της πόλης θα μπορούσαν να μας προστατέψουν. Εχουμε τηλεφωνήσει σε όλους τους πολιτικούς. Με μία απόφαση που πάρθηκε από ανθρώπους που δεν φοβούνται κανέναν. Οι νομικοί αυτή τη στιγμή πρτοσπαθούν να ετοιμάσουν τη δικογραφία για τα Πολιτικά Δικαστήρια. Αυθημερόν δικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα. Για να εξασφαλίσουν το δικαίωμα ώστε η ομάδα να πάρει μέρος στη Σούπερ Λίγκα.

Είναι καθαρά θέμα της Δευτεροβάθμιας πότε θα προλάβει να είναι έτοιμος. Καθημερινά έρχονται παίκτες για να ενταχθούν στην ομάδα. Εμείς θέλουμε να κάνουμε σύνολο για την πρώτη κατηγορία. Μιλάμε με παίκτες για να κάνουμε ιδιωτικά συμφωνητικά. Οι νομικοί επεξεργάζονται τις μηνύσεις που θα γίνουν σε πρόσωπα. Ο Ηρακλής θα κινηθεί νομικά ενάντια σε όσους θέλησαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στον Ηρακλή», είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής.

Στο μεταξύ οι οπαδοί και φίλοι του Ηρακλή έχουν προαναγγείλει συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα του Σαββάτου στις 6 μ.μ. στο Κατσάνειο, όπου ομαδικά θα κινηθούν στις πύλες της ΔΕΘ εν όψει των εγκαινίων της με την παρουσία του κυβερνητικού κλιμακίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024