Στο υπουργείο Άμυνας ρίχνει τις ευθύνες για την έκρηξη στην Κύπρο ο Μ.Κυπριανού
Ευθύνες στο υπουργείο Άμυνας για την τραγωδία στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» επέρριψε ο τέως υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Μάρκος Κυπριανού, κατά την κατάθεσή του στην Ερευνητική Επιτροπή. Όπως τόνισε, το υπουργείο Άμυνας δεν είχε ενημερώσει ποτέ το υπουργείο Εξωτερικών για την επικινδυνότητα του φορτίου. «Αν το είχε κάνει τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά», ανέφερε.
Αίσθηση προκάλεσε η κατάθεση του τέως υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου, Μάρκου Κυπριανού στην Ερευνητική Επιτροπή που αναζητεί τις ευθύνες για την τραγωδία στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης».
Ο κ.Κυπριανού επέρριψε ευθύνες στο υπουργείο Άμυνας, τονίζοντας ότι δεν είχε ενημερώσει ποτέ το υπουργείο Εξωτερικών για την επικινδυνότητα του φορτίου.
«Δεν μας είπε για την κατάσταση και την επικινδυνότητα του φορτίου ούτε εάν έχουμε δυνατότητα φύλαξης» κατέθεσε ο κ.Κυπριανού. «Αν το είχε κάνει τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «τώρα λένε ότι είχαν πρόβλημα φύλαξης».
Υπογράμμισε, επίσης, ότι για την επιλογή του χώρου αποθήκευσης του φορτίου, ο ίδιος και το υπουργείο Εξωτερικών δεν είχαν καμία εμπλοκή.
Ο τέως υπουργός Εξωτερικών είπε, ακόμη, ότι την πολιτική απόφαση για την κατάσχεση και φύλαξη του φορτίου στην Κύπρο την έλαβε προσωπικά ο πρόεδρος της χώρας Δημήτρης Χριστόφιας προσθέτοντας όμως ότι η απόφαση ήταν σωστή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας σε Γοργοπόταμο και Ξηριά του Δήμου Λαμιέων
- Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» στη Βάγια Νέστορα – Δείτε εικόνες και βίντεο
- Βραβεία Emmy: Ποιες θα είναι οι υποψηφιότητες για το 2026
- ΚΕΔΕ για αποκέντρωση, θεσμική αυτοτέλεια και ενίσχυση των Δήμων
- Χιλιάδες συλλήψεις σε επιχείρηση της Interpol για τη διαδικτυακή απάτη –
- Πέθανε η ακτιβίστρια Πάολα Ρεβενιώτη: «Αναπνέουμε πιο ελεύθερα χάρη σε εκείνη»
- Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση ο νεαρός που έκανε βουτιά στο νερό και έσπασε τον αυχένα του
- Ο Λεμπρόν… σκέφτεται τους Χιτ του Γιάννη: «Οι τρεις ομάδες που εξετάζει για το επόμενο βήμα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442