Την οργή των Λίβυων εξεγερμένων έχει προκαλέσει η είδηση της διαφυγής στην Αλγερία της οικογένειας του Καντάφι, την ώρα που ο άλλοτε πανίσχυρος άνδρας της χώρας παραμένει εξαφανισμένος. Το Εθνικό Συμβούλιο κατηγόρησε την γειτονική χώρα για το γεγονός ότι δέχθηκε την γυναίκα και τρία παιδιά του Καντάφι και ανακοίνωσε πως θα ζητήσει την έκδοσή τους στη Λιβύη.

Το αλγερινό πρακτορείο μετέδωσε πως η σύζυγος του Καντάφι Σαφία, η κόρη του Αΐσα και οι δύο γιοι του Χανίμπαλ και Μοχάμεντ διέφυγαν στην Αλγερία.

Την είδηση ότι η οικογένεια του Καντάφι βρίσκεται στην Αλγερία επιβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αλγερίας.

Η εξέλιξη προκάλεσε την έντονη αντίδραση των αντικαθεστωτικών, δημιουργώντας έδαφος για διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ της Αλγερίας και του Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης, που στοχεύει να καλύψει το κενό εξουσίας που έχει δημιουργηθεί στη χώρα.

Το Εθνικό Συμβούλιο δήλωσε ότι θα ζητήσει την έκδοση της οικογένειας του Καντάφι, καθώς επιθυμεί να δικαστούν τόσο ο ίδιος ο Λίβυος πρώην ηγέτης, όσο και τα πρόσωπα που τον περιστοίχισαν όλα τα τελευταία χρόνια.

Εκπρόσωπος των εξεγερμένων δήλωσε στο Reuters: «Έχουμε υποσχεθεί μια δίκαιη δίκη σε όλους αυτούς τους εγκληματίες και άρα εκλαμβάνουμε την κίνηση αυτή [της Αλγερίας] ως εχθρική ενέργεια».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας