Με ιδιαίτερα θετικά σχόλια μεταδίδουν την είδηση της συγχώνευσης της Alpha και της Eurobank τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Πρακτορεία και ηλεκτρονικές εφημερίδες κάνουν λόγο για την πρώτη καλή είδηση από την Ελλάδα εδώ και μήνες. Ορισμένοι σημειώνουν, δε, ότι αποτελεί ίσως και την μοναδική καλή είδηση από ολόκληρη την Ευρώπη που έχει παραδοθεί στην κρίση χρέους...

Με ιδιαίτερα θετικά σχόλια μεταδίδουν την είδηση της συγχώνευσης της Alpha και της Eurobank τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Πρακτορεία και ηλεκτρονικές εφημερίδες κάνουν λόγο για την πρώτη καλή είδηση από την Ελλάδα εδώ και μήνες. Ορισμένοι σημειώνουν, δε, ότι αποτελεί ίσως και την μοναδική καλή είδηση από ολόκληρη την Ευρώπη που έχει παραδοθεί στην κρίση χρέους…

Ενδεικτικά, οι βρετανικοί Financial Times επισημαίνουν ότι η συγχώνευση Alpha και Eurobank, με την στήριξη του Κατάρ, αποτελεί την πολυαναμενόμενη έναρξη τραπεζικών γάμων στην Ελλάδα.
 

Την εκτίμηση ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες ενοποιήσεις τραπεζών διατυπώνει και η αμερικανική Wall Street Journal.

Το πρακτορείο Bloomberg αναφέρεται στην έκρηξη ανόδου που σημειώθηκε στο Xρηματιστήριο Αθηνών, στον απόηχο της ανακοίνωσης για την συγχώνευση των δύο τραπεζών.

Το πρακτορείο Reuters αποδίδει την άνοδο στα Χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης καθώς και της Ευρώπης (άνω του 2%), στην καλή είδηση από την Ελλάδα –ίσως την μοναδική και σε ολόκληρη την Ευρώπη που βρίσκεται στη δίνη της κρίσης χρέους, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr