Στην τελική ευθεία οι διαδικασίες διανομής δημόσιας γεωργικής γης
Εντός του επομένου δεκαπενθημέρου αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες διανομής δημόσιας γεωργικής γης έναντι συμβολικού ενοικίου σε νέους αγρότες, ακτήμονες, γεωργούς με μικρό κλήρο αλλά και κτηνοτρόφους. Το πρόγραμμα -που πιθανώς θα παρουσιαστεί αναλυτικά στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης- ξεκινά αρχικά από τους νομούς Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Πιερίας, ενώ υπολογίζεται ότι μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου θα έχει εφαρμογή σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.
Εντός του επομένου δεκαπενθημέρου αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες διανομής δημόσιας γεωργικής γης έναντι συμβολικού ενοικίου σε νέους αγρότες, ακτήμονες, γεωργούς με μικρό κλήρο αλλά και κτηνοτρόφους.
Το πρόγραμμα ξεκινά αρχικά από τους νομούς Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Πιερίας, ενώ υπολογίζεται ότι μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου θα έχει εφαρμογή σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, μετά τη σύσκεψη που είχε την Τρίτη με τους 13 περιφερειάρχες της χώρας, η συνολική πολιτική γης (διανομή, καταπατήσεις, ιδιοκτησιακές διαφορές κ.ά.) θα παρουσιαστεί αναλυτικά στο Υπουργικό Συμβούλιο πιθανόν την Τετάρτη.
Διευκρίνισε πως οι εκτάσεις που έχουν επιλεγεί συνολικά είναι απόλυτα «καθαρές» και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους σε ειδική διαδικτυακή εφαρμογή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και κατόπιν θα επιλέγονται με βάση συγκεκριμένα κριτήρια που άμεσα θα κοινοποιηθούν. Το εν λόγω σχέδιο έτυχε της συμφωνίας των περιφερειαρχών.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής