Αναπροσαρμογή του ανταποδοτικού τέλους για την ΕΡΤ ζητά η ΝΔ
Οι αλλαγές στην δημόσια τηλεόραση ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος, με τον εκπρόσωπο της ΝΔ Γ.Μιχελάκη και τον αρμόδιο τομεάρχη του κόμματος για τα Μέσα Ενημέρωσης Σ.Κεδίκογλου. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση ζήτησε διευκρινίσεις για τους περιφερειακούς σταθμούς, ενώ τόνισε ότι δεν πρέπει να διατηρηθεί στο ακέραιο το ανταποδοτικό τέλος, τη στιγμή που η ΕΡΤ συρρικνώνεται.
Οι αλλαγές στην δημόσια τηλεόραση ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος, με τον εκπρόσωπο της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη και τον αρμόδιο τομεάρχη του κόμματος για τα Μέσα Ενημέρωσης Σίμο Κεδίκογλου.
Σύμφωνα με την κοινή δήλωση των εκπροσώπων της ΝΔ, ο Ηλ. Μόσιαλος τους παρουσίασε το γενικό περίγραμμα των προθέσεων του σχετικά με την ΕΡΤ ΑΕ.
Οι δύο αρμόδιοι της ΝΔ επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν, όταν θα έχουν σαφέστερη εικόνα.
Από την πλευρά τους, όμως, υπογράμμισαν τους βασικούς άξονες της ΝΔ για τη δημόσια τηλεόραση- δηλαδή, ότι θα πρέπει να έχει συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά, να είναι οικονομικά ανεξάρτητη και ότι – πέραν του ενημερωτικού της ρόλου- μπορεί και πρέπει να παίξει ένα σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο.
Στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι «ζητήσαμε διευκρινίσεις για το τι θα συμβεί με τους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και ιδιαίτερα με αυτούς που βρίσκονται στις παραμεθόριες περιοχές, ενώ τονίσαμε την αντίθεσή μας με την επιλογή της κυβέρνησης να διατηρήσει στο ακέραιο το ανταποδοτικό τέλος που πληρώνουν οι πολίτες, την ώρα που συρρικνώνονται οι υπηρεσίες που παρέχει η ΕΡΤ».
Υποστήριξαν δε ότι το δορυφορικό πρόγραμμα της ΕΡΤ μπορεί ανέξοδα να εμπλουτισθεί με τέσσερα επιπλέον προγράμματα: τουριστικό, πολιτιστικό, παρουσίαση ελληνικών προϊόντων και επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρωσία και ΗΠΑ «θα υπογράψουν συμφωνία για τη διάνοιξη σήραγγας που θα διασχίζει τον Βερίγγειο Πορθμό»
- Βουλή: Φοιτητές ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 – «Θα πουλάνε πτυχία, ενώ εμείς μοχθούμε δέκα χρόνια»
- Ιωάννινα: Πλημμύρισαν δρόμοι μετά από έντονη βροχή και χαλάζι
- ΠΑΣΟΚ: Μετά τη «θλίψη και οργή» Μητσοτάκη για την ακρίβεια, ήρθε και η ομολογία της αποτυχίας από τον Π. Μαρινάκη
- Ελλάδα στον ΟΗΕ: Προσηλωμένοι στη διασφάλιση των εκπαιδευτικών δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας
- H ΑΙ σύντομα θα χρειάζεται περισσότερο νερό από ό,τι ο παγκόσμιος πληθυσμός
- Παίζοντας μπάλα στην πόλη του Πελέ…
- Τραμπ: «Αντιπατριωτικό» το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων που διατάσσει τερματισμό του πολέμου στο Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 04.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-josh-hild-1270765-4606770-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442