Οι δικηγόροι του Στρος-Καν αισιοδοξούν πως η Εισαγγελία θα απορρίψει την υπόθεση
Την αισιοδοξία τους πως η δικαστική «περιπέτεια» του Ντομινίκ Στρος-Καν θα τελειώσει σύντομα εκφράζουν οι συνήγοροί του, ενώ η Εισαγγελία έχει ζητήσει να συναντηθεί με την ενάγουσα, Ναφισάτου Ντιαλό. Πηγές κοντά στη διαδικασία υποστηρίζουν πως το αίτημα της Εισαγγελέας δείχνει πως η αμερικανική Δικαιοσύνη προσανατολίζεται στην απόρριψη της υπόθεσης, εκτίμηση που είχε εκφράσει και ένας από τους δικηγόρους της καμαριέρας.
Πηγές κοντά στη διαδικασία που επικαλείται το Associated Press υποστηρίζουν πως το αίτημα της Εισαγγελέας δείχνει πως η αμερικανική Δικαιοσύνη προσανατολίζεται στην απόρριψη της υπόθεσης, εκτίμηση που είχε εκφράσει και ένας από τους δικηγόρους της καμαριέρας.
To ίδιο πιστεύει και ο Ουίλιαμ Τέιλορ, ένας από τους συνηγόρους του Ντομινίκ Στρος-Καν: «Είμαστε και οι δύο αισιόδοξοι. Ο Ντομινίκ Στρος-Καν ελπίζει ότι θα απαλλαγεί από τον εφιάλτη που ζει από τις 14 Μαΐου» είπε ο Τέιλορ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Parisien.
Σε ερώτηση σχετικά με την ιατρική έκθεση που κάνει λόγω για βιασμό της νεαρής γυναίκας, ο Τέιλορ επέμεινε πως η έκθεση «δεν αποδεικνύει πως η Ναφισάτου Ντιαλό τραυματίστηκε στην διάρκεια της σεξουλικής επίθεσης», για την οποία κατηγορείται ο τέως επικεφαλής του ΔΝΤ.
«Τα τραύματά της στο ώμο δεν έχουν διαγνωστεί ιατρικά και οι κοκκινίλες στα γεννητικά όργανα μπορεί να προήλθαν από σεξουαλική επαφή που είχε τις προηγούμενες ημέρες, από ερεθισμό ή μόλυνση» υποστήριξε.
Ως «σαφή ένδειξη» πως η Εισαγγελία της Νέας Υόρκης κινείται προς την κατεύθυνση να μην συνεχίσει την εκδίκαση της υπόθεσης Στρος-Καν θεωρεί όμως και ο δικηγόρος της καμαριέρας το αίτημα των δικαστικών να συναντηθούν την Δεύτερα με την καταγγέλλουσα.
Η επόμενη δικαστική ακρόαση ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη, και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της καμαριέρας, «εάν η εισαγγελία είχε πρόθεση να συνεχίσει, απλώς θα πήγαινε στο δικαστήριο την Τρίτη και θα έλεγε “συνεχίζουμε”».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λέσβος: Στη ΜΕΘ με μικροβιακή μηνιγγίτιδα νοσηλεύεται 30χρονη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης
- Η Ρωσία εκτόξευσε πάνω από 300 drones και πυραύλους προς την Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας
- Οργή και προβληματισμός στη ΝΔ για τον Μακάριο Λαζαρίδη – Αναμένουν με αγωνία τις αποφάσεις Μητσοτάκη
- Το καλύτερο για τον σκύλο μας είναι να είμαστε συνεχώς «αγκαζέ» – Σωστά;
- Η Ευρώπη υψώνει «τείχος» στον χάλυβα
- Εκλογές στο Περού: Καταγγελίες για νοθεία ανεβάζουν την ένταση
- Κεφαλονιά: Συγκλονίζει ο πατέρας της 19χρονης – «Έχασα τον άγγελό μου – Το παιδί μου το παγίδευσαν»
- Ζωζώ Σαπουντζάκη: Είναι κατάκοιτη και δεν γνωρίζει για τον θάνατο του συντρόφου της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442