Επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Κίνας
«Ιστορική» χαρακτηρίστηκε στο Ισραήλ η επίσκεψη στη χώρα του αρχηγού του γενικού επιτελείου των κινεζικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγού Τσεν Μπινγκντέ. Ο Τσεν συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ και τον Ισραηλινό ομόλογό του στρατηγό Μπένι Γκαντζ στο Τελ-Αβίβ.
«Ιστορική» χαρακτηρίστηκε στο Ισραήλ η επίσκεψη στη χώρα του αρχηγού του γενικού επιτελείου των κινεζικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγού Τσεν Μπινγκντέ. Ο Τσεν συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ και τον Ισραηλινό ομόλογό του στρατηγό Μπένι Γκαντζ στο Τελ-Αβίβ.
«Ο υπουργός Άμυνας και ο αρχηγός του κινεζικού γενικού επιτελείου συζήτησαν για την κατάσταση στην περιοχή, τις σχέσεις με την Παλαιστινιακή Αρχή, την κατάσταση στο Πακιστάν και το Ιράν καθώς και για τον πόλεμο κατά της παγκόσμιας τρομοκρατίας» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είχε δηλώσει ότι κατά την παραμονή του στη χώρα, ο στρατηγός Τσεν θα μετάσχει σε συναντήσεις για θέματα ασφαλείας, θα επισκεφθεί στρατιωτική βάση και θα παραστεί σε εκπαιδευτική άσκηση Ισραηλινών στρατιωτών.
Είναι η πρώτη φορά που ο στρατηγός Τσεν, ύστερα από πρόσκληση του Ισραηλινού ομολόγου του, μεταβαίνει στο Ισραήλ. Το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού χαρακτηρίζει την επίσκεψη «ιστορική».
Τον περασμένο Ιούνιο ο Εχούντ Μπαράκ είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Πεκίνο, ύστερα από πρόσκληση του Κινέζου ομολόγου του Λιάνγκ Γκουανγκλιέ.
Η επίσκεψη του στρατηγού Τσεν πραγματοποιείται την ώρα που το Ισραήλ προσπαθεί να πείσει τη διεθνή κοινότητα να αντιταχθεί στο αίτημα των Παλαιστινίων για αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Επίσης, κατά το παρελθόν το Ισραήλ είχε προσπαθήσει να πείσει την Κίνα, που είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, να υιοθετήσει μια πιο αυστηρή στάση απέναντι στο Ιράν και το επίμαχο πυρηνικό του πρόγραμμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Ο Ερντογάν δηλώνει ότι «η ενότητα αντανακλάται στην ασφάλεια» σε ομιλία του στο ΝΑΤΟ
- Η απόλυτη περιγραφή της ανατροπής κόντρα στην Αίγυπτο: Ο Αργεντινός σπίκερ τα… έσπασε όλα! (vids)
- To απόγευμα της Τετάρτης, μόνο το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει νύχτα – Πώς γίνεται;
- Ναύπλιο: Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και πήρε σβάρνα τραπεζοκαθίσματα σε πιτσαρία
- Ντόλι Πάρτον: Η θρυλική πορεία της σε μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ
- «Λαγός» του Μητσοτάκη ο Βελόπουλος: Kατέθεσε μήνυση στο ΑΠ για τις δηλώσεις Γεωργιάδη περί χρηματισμού Τσίπρα
- Αρθροπλαστική Επιφανείας Ισχίου: Η λύση που επιτρέπει στους δραστήριους ασθενείς να παραμείνουν σε κίνηση
- Ριβάλντο για Μέσι: «Τι να πει κανείς… είναι απίστευτος!» (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442