Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
Από τις 15 Σεπτεμβρίου η χορήγηση μεθαδόνης απ’ όλα τα νοσοκομεία της Αττικής
Το σύνολο των νοσοκομείων της Αττικής (περίπου 30, πλην από εκείνα των Παίδων), θα χορηγούν υποκατάστατα σε εξαρτημένους χρήστες ουσιών από τις 15 Σεπτεμβρίου. Αυτό ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, σημειώνοντας ότι το αργότερο έως τις αρχές Οκτωβρίου θα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν το πρόγραμμα και όλα τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.
Το σύνολο των νοσοκομείων της Αττικής (τουλάχιστον 30, πλην από εκείνα των Παίδων), θα χορηγούν υποκατάστατα σε εξαρτημένους χρήστες ουσιών από τις 15 Σεπτεμβρίου.
Αυτό ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, σημειώνοντας ότι το αργότερο έως τις αρχές Οκτωβρίου θα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν το πρόγραμμα και όλα τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας.
Ο ΟΚΑΝΑ έχει επίσης απευθύνει αίτημα στο Δρομοκαϊτειο και στο νοσοκομείο Αγία Βαρβάρα, από τα οποία αναμένονται απαντήσεις. Σύμφωνα με τον Οργανισμό, στην υπόλοιπη χώρα (πλην Αττικής και Θεσσαλονίκης) σχεδιάζεται η λειτουργία μίας μονάδας στο μεγαλύτερο νοσοκομείο κάθε νομού, εκτός εάν υπάρχει αυξημένη ζήτηση.
Τα στρατιωτικά νοσοκομεία, που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, αναμένεται να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.
«Δεν μπορούμε να εκριζώσουμε τη χρήση των ναρκωτικών, αλλά θα δώσουμε μία μεγάλη μάχη» είπε ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι ήδη είναι έτοιμες, στη Θεσσαλονίκη, οι πέντε μονάδες απεξάρτησης, οι οποίες καλούνται να βοηθήσουν 987 εξαρτημένα άτομα, που βρίσκονται στη σχετική λίστα.
Ο κ. Λοβέρδος τόνισε, επίσης, ότι μισοί από τους αναμένοντες είναι μετανάστες, «γεγονός το οποίο πρέπει να γνωρίζουν οι εταίροι μας στην Ευρώπη και να μας βοηθήσουν συνολικά στα προβλήματα, που συνεπάγεται η μετανάστευση».
Αντιδράσεις
«Ο υπουργός Υγείας ισχυρίστηκε ότι η μετατροπή των νοσοκομείων, τα οποία βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, σε κέντρα χορήγησης υποκατάστατων ναρκωτικών είναι σωστή γιατί συμφωνούν σε αυτή η ΝΔ, ο ΛΑΟΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ! Τους παραδίδουμε στην κρίση του λαού και της νεολαίας. Αυτή την εγκληματική πολιτική των υποκαταστάτων και της νομιμοποίησης της χρήσης ο λαός έχει χρέος και ευθύνη να την αντιμετωπίσει» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου