Στο στόχαστρο του ΙΚΑ οι μεγαλοοφειλέτες, άρχισαν οι κατασχέσεις
Σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων 470 μεγαλοοφειλετών του προχώρησε το ΙΚΑ τον Ιούλιο. Η συνολική οφειλή φθάνει τα 1,95 δισ. ευρώ και αφορά ενεργές και μη επιχειρήσεις. Υπό την απειλή της κατάσχεσης 135 οφειλέτες εντάχθηκαν στην ρύθμιση των οφειλών τους ύψους 474 εκατομμυρίων ευρώ.
Σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων 470 μεγαλοοφειλετών του προχώρησε το ΙΚΑ τον Ιούλιο. Η συνολική οφειλή φθάνει τα 1,95 δισ. ευρώ και αφορά ενεργές και μη επιχειρήσεις. Υπό την απειλή της κατάσχεσης 135 οφειλέτες εντάχθηκαν στην ρύθμιση των οφειλών τους ύψους 474 εκατομμυρίων ευρώ.
Η διοίκηση του ΙΚΑ έχει δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει στην είσπραξη του συνόλου των οφειλών, θέτοντας σε εφαρμογή το μέτρο της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων.
«Από το Σεπτέμβριο θα ενταθούν οι προσπάθειές μας έτσι ώστε οι επιχειρήσεις που οφείλουν να ενταχθούν στην ρύθμιση των οφειλών τους» τονίζει, μιλώντας στο «Βήμα», ο διοικητής Ρ.Σπυρόπουλος, επισημαίνοντας ότι εφόσον προχωρήσει η ρύθμιση θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις «για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών εντός του 2012».
Η συνολικές οφειλές προς το Ίδρυμα φθάνουν τα 4,8 δισ. ευρώ, ενώ το ΙΚΑ έχει υπολογίσει ότι 3,5 δισ. ευρώ αφορούν επιχειρήσεις που «βρίσκονται εν ζωή» και μπορούν αν ανταποκριθούν στις οφειλές τους.
Μέχρι την Τρίτη 9 Αυγούστου 2011 υποβλήθηκαν συνολικά 10.827 αιτήσεις ενεργών επιχειρήσεων για την υπαγωγή τους στο διακανονισμό των οφειλών τους, με την επιπλέον καταβολή 20% επί των τρεχουσών εισφορών τους.
Η ρύθμιση αφορά το ποσό των 373 εκατομμυρίων ευρώ και ήδη το ΙΚΑ εισέπραξε 33 εκατομμύρια ευρώ.
Τον Ιούλιο εισπράχθηκαν τρέχουσες εισφορές ύψους 985 εκατ. ευρώ (αυξημένες κατά 7,8% σε σχέση με το μήνα Ιούνιο), καθώς και καθυστερούμενες οφειλές 60,5 εκατ. ευρώ (αύξηση κατά 6,24% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
- Νέες επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με στόχο την πόλη – λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς, την νήσο Κεσμ και το Σιρίκ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442