Χαμηλώνει τις εκτιμήσεις της για ανάπτυξη η Τράπεζα της Αγγλίας
Τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας υποβάθμισε η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE), εκτιμώντας πλέον πως το ΑΕΠ θα αναπτυχθεί κατά 2% φέτος -έναντι αρχικών εκτιμήσεων για 2,5%. Ο διοικητής της BoE αναφέρθηκε στους μεγαλύτερους κινδύνους για την βρετανική οικονομία δείχνοντας στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα στη δημοσιονομική κρίση στην Ευρωζώνη και στις ανησυχίες που προκαλεί το αμερικανικό χρέος, ενώ άφησε να εννοηθεί πως το βασικό επιτόκιό της δεν θα αυξηθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας υποβάθμισε η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE), εκτιμώντας πλέον πως το ΑΕΠ θα αναπτυχθεί κατά 2% φέτος -έναντι αρχικών εκτιμήσεων για 2,5%.
Παράλληλα, ο διοικητής της BoE ανέφερε επίσης τις εκτιμήσεις τις τράπεζας πως ο πληθωρισμός μπορεί να αγγίξει μέσα στο 2011 το 5%, πριν αρχίσει να αποκλιμακώνεται στα πρώτα τρίμηνα του 2012, όπως σημειώνει το Bloomberg.
Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, σερ Μάρβιν Κινγκ, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της τράπεζας, ανέφερε πως οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την βρετανική οικονομία βρίσκονται πέρα από τη Μάγχη και τον Ατλαντικό -δείχνοντας τόσο στη δημοσιονομική κρίση στην Ευρωζώνη όσο και στις ανησυχίες που προκαλεί το αμερικανικό χρέος.
Ο σερ Κινγκ διαπίστωσε επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης και αύξηση της αστάθειας «ειδικά εντός της Ευρωζώνης». Όσον αφορά το βασικό επιτόκιο της Κεντρικής Τράπεζας, που παραμένει στο 0,5%, ο Μ.Κινγκ άφησε να εννοηθεί πως η BoE δεν σχεδιάζει να το αυξήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέα Αριστερά: Να κληθεί ο Ντίλιαν να δώσει τα έγγραφα για την προμήθεια του Predator στην ΕΥΠ
- ΚΚΕ: Να ανασυρθεί η υπόθεση των υποκλοπών από το αρχείο – Όχι στην παραπέρα συγκάλυψη ευθυνών κυβέρνησης και Μητσοτάκη
- Επίσημο: Στη Χάποελ Τελ Αβίβ ο ΛεΝτέι (pic)
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στα Βασιλικά – Κοντά σε σπίτια οι φλόγες, μήνυμα από το 112
- Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέα αίτηση ανάσυρσης της δικογραφίας κατέθεσε ο Κεσσές στον Άρειο Πάγο
- Ιράν: Νομοσχέδιο για την «ασφάλεια και την ανάπτυξη του Ορμούζ» κατατέθηκε στο κοινοβούλιο
- Markos by Night: Έρχεται το Σάββατο με την κωμωδία «10 Χρόνια Γάμου»
- ΣΥΡΙΖΑ για Ντίλιαν: Ένα ακόμα τεκμήριο ενοχής της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη στη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/usukhbayar-gankhuyag-m_MdXo-axyg-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442