
Αυξημένοι οι έλεγχοι της Τροχαίας για τις εξορμήσεις των αδειούχων
«Σφίγγει ο κλοιός» για τους παραβάτες του ΚΟΚ, εν μέσω καλοκαιριού και με αφορμή τις εξορμήσεις των αδειούχων. Η ΕΛ.ΑΣ. αυξάνει την αστυνόμευση και τους ελέγχους σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, με σκοπό την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.
«Σφίγγει ο κλοιός» για τους παραβάτες του ΚΟΚ, εν μέσω καλοκαιριού και με αφορμή τις εξορμήσεις των αδειούχων. Η ΕΛ.ΑΣ. αυξάνει την αστυνόμευση και τους ελέγχους σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, με σκοπό την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.
Ενδεικτικό της συχνότητας των ελέγχων είναι το γεγονός ότι μόνον κατά το τελευταίο τριήμερο διενεργήθηκαν σε όλη τη χώρα 88.888 τροχονομικοί έλεγχοι, επικεντρωμένοι στις σημαντικότερες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων, και βεβαιώθηκαν συνολικά 4.884 παραβάσεις.
Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν 2.685 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα παραβάσεις, 766 για μη χρήση κράνους, 643 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, 376 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας, 210 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 176 για χρήση κινητού τηλεφώνου και 28 για παραβίαση προτεραιότητας.
Αντίστοιχοι έλεγχοι διενεργήθηκαν σε όλη τη χώρα και κατά το προηγούμενο τριήμερο. Ανήλθαν σε 77.965 και βεβαιώθηκαν συνολικά 4.140 παραβάσεις. Όπως επισημαίνεται από την ΕΛ.ΑΣ., οι υπηρεσίες της Τροχαίας θα συνεχίσουν τους ελέγχους με αμείωτη ένταση σε όλο το οδικό δίκτυο, καθ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ουκρανία: 7 νεκροί και πάνω από 20 τραυματίες σε ρωσικά πλήγματα
- Τι είναι τα σύννεφα φωτιάς που έκαναν την εμφάνισή τους στην Γαλλία για πρώτη φορά
- Υεμένη: Πλήγματα κατά αγωγών πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσαν οι Χούθοι
- Ουκρανία: Οι ρωσικές επιθέσεις απειλούν αμάχους, εμπόριο και επισιτιστική ασφάλεια, λένε αξιωματούχοι του ΟΗΕ
- Το Ισραήλ πιθανόν διέπραξε εγκλήματα πολέμου στον Λίβανο, δηλώνει αξιωματούχος του ΟΗΕ
- Σουδάν: Δεν θα συγκρατεί πλέον τους παραστρατιωτικούς, που κατηγορούνται για γενοκτονία, λέει ο επικεφαλής του
