Διακυβέρνηση και εξουσίες επί τάπητος στη συνάντηση Χριστόφια-‘Ερογλου
Μακρά συζήτηση επί του κεφαλαίου «διακυβέρνηση και κατανομή εξουσιών» είχαν στην πολύωρη συνάντησή τους ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου.
Μακρά συζήτηση επί του κεφαλαίου «διακυβέρνηση και κατανομή εξουσιών» είχαν στην πολύωρη συνάντησή τους ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου.
Η συζήτηση στο ίδιο κεφάλαιο θα συνεχιστεί και την ερχόμενη Παρασκευή, οπότε θα υπάρξει στις συνομιλίες ανάπαυλα 15 ημερών, λόγω των θερινών διακοπών.
Μετά τη σημερινή συνάντηση, ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, απέφυγε να αναφερθεί στην ουσία των συζητήσεων, λέγοντας ότι η θέση των Ηνωμένων Εθνών είναι πως όσα λιγότερα λέγονται δημοσίως για το τι συμβαίνει στις συνομιλίες, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να έχουν κάποιο βαθμό επιτυχίας.
«Όπως όλοι γνωρίζουμε, αυτές είναι πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι διεξάγονται με τρόπο που να μεγιστοποιεί τη δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας» ανέφερε ο κ. Ντάουνερ.
Σε ερώτηση κατά πόσον ο κ. Έρογλου κατέθεσε νέες προτάσεις στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης και της κατανομής εξουσιών, ο κ. Ντάουνερ ανέφερε ότι θα ήταν καλύτερα, για το συμφέρον της διαδικασίας, να μην αναφερθεί στις διαφορετικές προτάσεις, που έκαναν οι δύο πλευρές.
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα