
Περικοπές 25.000 θέσεων εργασίας στην ΗSBC, παρά τα κέρδη
Επιπλέον περικοπές θέσεων εργασίας ανακοίνωσε η βρετανική τράπεζα HSBC παρά τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του έτους. H διοίκηση της τράπεζας είχε ήδη ανακοινώσει την περικοπή 5.000 θέσεων σε υποκαταστήματα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, ενώ σε αυτές θα προστεθούν ακόμα 25.000 θέσεις που «θα καταργηθούν έως το 2013».
Επιπλέον περικοπές θέσεων εργασίας ανακοίνωσε η βρετανική τράπεζα HSBC παρά τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του έτους.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του επικεφαλής του ομίλου, Στιούαρτ Γκάλιβερ, το πρόγραμμα περικοπών θα αποφέρει εξοικονόμηση έως και 3,5 δισ. δολαρίων την επόμενη διετία.
Στις ΗΠΑ θα πωληθούν περίπου τα μισά τα 470 καταστήματα στον όμιλο First Niagara Financial Group έναντι ενός δισ. δολαρίων ενώ σε πολλές θυγατρικές ευρωπαϊκών χωρών εφαρμόζεται ήδη πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.
Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 6,2 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2011 σημειώνοντας αύξηση 35% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου ενώ το σύνολο των εσόδων άγγιξε τα 24,4 δισ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εγκέφαλος: Γιατί ξεχνάμε κάποια πράγματα τόσο γρήγορα;
- Κλειστά σχολεία σε όλη τη χώρα – Τι ισχύει στην Αττική, σε ποιους δήμους θα γίνει τηλεκπαίδευση
- Συνταγή: Σαλάτα κους κους με ντοματίνια
- ΠΑΣΟΚ: Στο «κάδρο» οι ευθύνες Κακλαμάνη – Η παρέμβαση Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές και τα σενάρια για πρόταση μομφής
- Σε επιφυλακή για την κακοκαιρία Erminio – Οι περιοχές που αναμένονται έντονα φαινόμενα
- Τρως τα ίδια κάθε μέρα; Δεν είναι κακό

