Πανελλήνιο ρεκόρ, Ολυμπιακό όριο και ημιτελικός για Δράκου
Με τον αέρα της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου από την Εθνική πόλο των γυναικών, μπήκαν και οι δύο Έλληνες κολυμβητές στη σημερινή 7η ημέρα των αγώνων, του 14ου παγκόσμιου πρωταθλήματος, στη Σαγκάη. Μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ για τη Νόρα Δράκου στα 50μ. ελεύθερο, βελτιώνοντας το ρεκόρ της Νέρι Νιαγκουάρα και ταυτόχρονα έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Στα 50μ. ύπτιο, ο Άρης Γρηγοριάδης πήρε την πρόκριση για τον ημιτελικό του αγωνίσματος. Μετείχε στην 5η από τις 6 σειρές, στη διαδρομή 1, και με χρόνο 25.26 τερμάτισε 2ος, βελτιώνοντας και τη φετινή του επίδοση, ενώ πέρασε στον ημιτελικό ως 10ος.
Με τον αέρα της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου από την Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών, μπήκαν και οι δύο Έλληνες κολυμβητές στη σημερινή 7η ημέρα των αγώνων, του 14ου παγκόσμιου πρωταθλήματος, στη Σαγκάη.
Μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ για τη Νόρα Δράκου στα 50μ. ελεύθερο με 25.13, βελτιώνοντας το ρεκόρ της Νέρι Νιαγκουάρα, που άντεχε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 με 25.27, που ταυτόχρονα ήταν και το όριο για τους Αγώνες του Λονδίνου.
Η Ελληνίδα κολυμβήτρια μετείχε στην 10η από τις 12 σειρές συνολικά, στη διαδρομή 8 και με χρόνο 25.13 τερμάτισε 4η στη σειρά της και 11η στο σύνολο.
«Είμαι ενθουσιασμένη, τι να πω. Είναι το πρώτο μου παγκόσμιο πρωτάθλημα και έχω πετύχει τρία πανελλήνια ρεκόρ, αλλά, το βασικότερο, έκανα το όνειρο μου πραγματικότητα να πάω στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Ήταν πολύ καλή κούρσα για πρωί και το απόγευμα ελπίζω να πάω πιο γρήγορα για να καταφέρω να μπω και στον τελικό» δήλωσε η Δράκου, μετά και την επιτυχία της. Γρηγορότερες με τον ίδιο χρόνο (24.82) ήταν η Σουηδή Τερέζα Αλσχάμαρ και η Αμερικανίδα Τζέσικα Χάρντι.
Λίγο αργότερα, στα 50μ. ύπτιο ο Άρης Γρηγοριάδης πήρε την πρόκριση για τον ημιτελικό του αγωνίσματος. Μετείχε στην 5η από τις 6 σειρές, στη διαδρομή 1, και με χρόνο 25.26 τερμάτισε 2ος, βελτιώνοντας και τη φετινή του επίδοση, ενώ πέρασε στον ημιτελικό ως 10ος, έχοντας τον ίδιο χρόνο με τον -κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ- Βρετανό Λίαμ Τάνκοκ, που μετείχε στην ίδια σειρά. Ταχύτερος των προκριματικών ήταν ο Νοτιοαφρικανός Γκέρχαρντ Ζάντμπεργκ με χρόνο 24.72.
«Για πρωινή κούρσα ήταν καλά. Και η αντίδραση στην εκκίνηση ήταν καλή. Ελπίζω το απόγευμα να κάνω ένα χρόνο κάτω από 25”, θα είναι τέλεια και πιστεύω ότι θα μπορέσω να περάσω και στον τελικό, με έναν τέτοιο χρόνο» δήλωσε ο Θεσσαλονικιός παγκόσμιος πρωταθλητής.
Οι ημιτελικοί, στους οποίους συμμετέχουν οι δύο Έλληνες κολυμβητές το μεσημέρι:
50μ. ελεύθερο γυναικών: Τερέζα Αλσχάμαρ (Σουηδία) 24.82, Τζέσικα Χάρντι (ΗΠΑ) 24.82, Αλιακσάντρα Ερασιμένια (Λευκορωσία) 24.85, Ντόροθι Μπραντ (Γερμανία) 24.86, Μαρλίν Φέλντχουις (Ολλανδία) 25.01, Ραμόνι Κρομοβιτζότζο (Ολλανδία) 25.03, Σαντάλ Βαν Λαντεγκεμ (Καναδάς) 25.05, Φραντσέσκα Χάλσαλ (Βρετανία) 25.05, Αμάντα Βέιρ (ΗΠΑ) 25.11, Γιολάνε Κούκλα (Αυστραλία) 25.11, Νόρα Δράκου (Ελλάδα) 25.13, Ολίβια Χάλισεκ (Αυστραλία) 25.18, Ζανέτ Ότεσεν (Δανία) 25.23, Βικτόρια Πόουν (Καναδάς) 25.24, Γουάλας Φαντερπούλ (Μπαχάμες) 25.28, Γιαγόι Ματσουμότο (Ιαπωνία) 25.34.
50μ. ύπτιο ανδρών: Γκέρχαρντ Ζάντμπεργκ (Ν. Αφρική) 24.72, Κριστιάν Λακούρ (Γαλλία) 25.03, Χέλγκε Μέουβ (Γερμανία) 25.04, Φλόρι Λάνγκ (Ελβετία) 25.12, Φάμπερ Βιλντεμπόερ (Ισπανία) 25.14, Γουνχουά Κόνγκα (Ιαπωνία) 25.17, Γκι Μπαρνέα (Ισραήλ) 25.18, Νίκολας Τόμαν (ΗΠΑ) 25.22, Ντέιβιντ Πλάμερ ΗΠΑ) 25.22, Λίαμ Τάνκοκ (Βρετανία) 25.26, Άρης Γρηγοριάδης (Ελλάδα) 25.26, Μίρκο Ντι Τόρα (Ιταλία) 25.28, Χέιντεν Στόκελ (Αυστραλία) 25.29, Ασλέι Ντιλένι (Αυστραλία) 25.33, Μπάστιαν Λίεσεν (Ολλανδία) 25.33, Τσάρλς Φράνσις (Καναδάς) 25.43.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσιτσιπάς: Η απονομή του τροπαίου στο Γκστάαντ και η ατάκα για την… αγελάδα (vid)
- Οι 13 τίτλοι που έχει κατακτήσει στην καριέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς
- Τσιτσιπάς – Κολινιόν 2-1: Νικητής ο Στέφανος, κατέκτησε το Γκστάαντ Όπεν! (vids)
- Μουντιάλ 2026: Μέσι ή Γιαμάλ; Οι οπαδοί Αργεντινής και Ισπανίας απαντούν (vid)
- Αργεντινή: Το εντυπωσιακό βίντεο που ετοίμασε πριν τον μεγάλο τελικό (vid)
- Παναθηναϊκός: Τα δεδομένα για Γουάλας και Φρανσίσκο και η περίπτωση Καμπάτσο
- Αισιόδοξος ο Ντόντσιτς ενόψει της νέας σεζόν: «Είμαι ενθουσιασμένος, έχουμε πολύ καλή ομάδα»
- Μουντιάλ 2026: Οι οπαδοί της Ισπανίας δίνουν τον δικό τους «τόνο» στη Νέα Υόρκη (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)






















































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [19.07 – 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/POSTER-copy-30-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442