
Θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης από το 2012 προβλέπει ο υπουργός Οικονομικών
Θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης «βλέπει» για την επόμενη χρονιά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία επισημαίνει ότι θεμελιώδης προϋπόθεση για έξοδο από την κρίση είναι η δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων.
Θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης «βλέπει» για την επόμενη χρονιά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία επισημαίνει ότι θεμελιώδης προϋπόθεση για έξοδο από την κρίση είναι η δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων.
Ο Ευ.Βενιζέλος δηλώνει πως με το φορολογικό σύστημα που θα κατατεθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου θα αρθούν οι αδικίες, ενώ μιλά ξεκάθαρα για επανεξέταση των συντελεστών του ΦΠΑ και στο χώρο της εστίασης, διευκρινίζει όμως ότι ο νόμος θα ισχύσει.
Χαρακτηρίζει πολύ σημαντικές τις αποφάσεις των Βρυξελλών, κάτι που όπως λέει φαίνεται και από τις αντιδράσεις των αγορών που για πρώτη φορά εκφράζονται θετικά για την ελληνική οικονομία.
Ξεκαθαρίζοντας πως η Ελλάδα δεν έφτασε στη χρεοκοπία, ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει πως το ζήτημα είναι να πειστεί η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας για την ανάγκη να εφαρμοστεί υπό συνθήκες εθνικής ενότητας και κοινωνικής συνοχής ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχει αρχή, μέση και τέλος.
Διευκρινίζοντας, εξάλλου, πως δεν έχει τεθεί θέμα εμπράγματων εγγυήσεων, ο κ. Βενιζέλος σε ερώτηση για το αν θα ληφθούν και νέα σκληρά μέτρα, δηλώνει πως τα μέτρα τα οποία περιλαμβάνονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής για τους εφαρμοστικούς νόμους είναι μέτρα που έχουν ληφθεί εν όψει του νέου προγράμματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δικαστής επικρίνει τον Τραμπ για τη «θρασύτατη» προσπάθειά του να συνεχίσει την κατασκευή της αίθουσας χορού
- Γαλλία: Τα Στενά του Ορμούζ πρέπει να ανοίξουν ξανά, αλλά «όχι με οποιοδήποτε τίμημα»
- Λίβανος: Ο Γκουτέρες καλεί «όλα τα μέρη» να τηρήσουν «πλήρως» την κατάπαυση του πυρός
- Τραμπ: Ο πάπας Λέων είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει, αλλά έχει αδυναμίες στην εξωτερική πολιτική
- Το Ιράν χαιρετίζει τη συμφωνία του Λιβάνου με το Ισραήλ – «Εντάσσεται» στην εκεχειρία με τις ΗΠΑ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: – Παραιτηθείτε… – Δεν εκβιάζομαι…
- Η βαθμολογία στη Euroleague και τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό
- Μπαρτζώκας: «Το επίπεδο της Euroleague είναι καλύτερο από ποτέ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442