Πρόωροι αποκλεισμοί για Μελαδίνη, Δημητριάδη, Βουρνά και Λυμπερτά
Έκτη ημέρα των αγώνων κολύμβησης του 14ου παγκόσμιου πρωταθλήματος στη Σαγκάη και οι τέσσερις Έλληνες κολυμβητές, Μελαδίνης, Δημητριάδης, Βουρνά και Λυμπερτά, που έλαβαν μέρος στα πρωινά προκριματικά της Παρασκευής δεν κατάφεραν να πετύχουν κάτι καλό. Πολύ μακριά από τον καλό εαυτό τους, δεν μπόρεσαν να πλασαριστούν στη 16άδα ή την 8άδα των αγωνισμάτων τους.
Έκτη ημέρα των αγώνων κολύμβησης του 14ου παγκόσμιου πρωταθλήματος στη Σαγκάη και οι τέσσερις Έλληνες κολυμβητές που πήραν μέρος στα πρωινά προκριματικά της Παρασκευής δεν κατάφεραν να πετύχουν κάτι καλό. Πολύ μακριά από τον καλό τους εαυτό, δεν μπόρεσαν να πλασαριστούν στη 16άδα ή την 8άδα των αγωνισμάτων τους.
Ο Οδυσσέας Μελαδίνης στα 50μ.ελεύθερο των ανδρών, όπου μετείχε στην 13η από τις 16 σειρές, στη διαδρομή 1, τερμάτισε σε 22.90 και έμεινε στην 33η θέση σε σύνολο 116 κολυμβητών.
Στις εκπλήξεις της κούρσας, ο αποκλεισμός από τον ημιτελικό του Γάλλου Φρεντερίκ Μπουσκέ με την καλύτερη φετινή επίδοση με 21.36, που τερμάτισε σε 22.38 και έμεινε στην 21η θέση. Ο παγκόσμιος ρέκορντμαν Βραζιλιάνος Σέζαρ Τσέλο σημείωσε τον καλύτερο χρόνο των προκριματικών με 22.03.
Ο Στέφανος Δημητριάδης στα 100μ. πεταλούδα, στην 5η σειρά από τις 9, που ήταν στο σύνολο, τερμάτισε στην 8η θέση σε χρόνο 55.41 και έμεινε τελικά στην 44η θέση σε σύνολο 65 κολυμβητών.
Ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ και της καλύτερης φετινής επίδοσης, Αμερικανός Μάικλ Φέλπς, προκρίθηκε με τον 5ο καλύτερο χρόνο με 51.95, με τον συμπατριώτη του Τάιλερ Μακ Γκιλ να είναι ο καλύτερος με 51.76.
Και οι δύο γυναικείες παρουσίες της ημέρας δεν τα πήγαν καλά. Η Κριστέλ Βουρνά, στα 50μ. πεταλούδα στην 5η σειρά, έχοντας με 26.75 την 21η επίδοση, τερμάτισε στην 7η θέση με 27.15 και έμεινε στην 23η θέση σε σύνολο 51 κολυμβητριών. Τον καλύτερο χρόνο σημείωσε η Σουηδέζα Αλσάμαρ, κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ και του ρεκόρ των αγώνων, καθώς και της καλύτερης φετινής επίδοσης 25.37.
Τέλος, η Μαριάννα Λυμπερτά, που έχοντας εκπληρώσει και με το παραπάνω τους στόχους της σε αυτό το 14ο παγκόσμιο πρωτάθλημα, αγωνίστηκε στα 800μ. ελεύθερο, αλλά φανερά καταπονημένη από τα πολλά χιλιόμετρα που έχει διανύσει εδώ στη Σανγκάη, τερμάτισε 8η στην 3η σειρά, που πήρε μέρος σε χρόνο 8:51.93, και έμεινε τελικά στην 25η θέση.
Τον καλύτερο χρόνο σημείωσε η Βρετανίδα Ρεμπέκα Άντλιγκτον με 8:22.27, ενώ το δεύτερο καλύτερο χρόνο, σημείωσε η παγκόσμια πρωταθλήτρια εδώ στη Σανγκάη στα 1500μ. Λότε Φριις από τη Δανία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το σπάνιο επίτευγμα από Μέσι και Εμπαπέ με διαφορά δύο ημερών: Έχει συμβεί τέσσερις φορές σε 60 χρόνια (pic, vids)
- Ο Οκέκε παραμένει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
- Ο προπονητής της Ισπανίας πριν το ματς με το Βέλγιο… αποθέωσε τον Μέσι!
- Κλαίει η… γεωγραφία: Αμερικανίδα δημοσιογράφος «διχοτόμησε» Βοσνία και Ερζεγοβίνη – «Οι ΗΠΑ έπαιξαν με αυτές τις δύο μικρές χώρες» (vid)
- Ποιος είναι ο φορ που θέλει η Λιόν για τη θέση του Γιάρεμτσουκ (vid)
- Τραγωδία στη Γαλλία μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ: 17χρονη έχασε τη ζωή της μετά από πτώση από φορτηγό (vids)
- Diamond League: Τεντόγλου και Τζένγκο δοκιμάζονται στο Μονακό
- «Τον βάλαμε σε τζετ και κάναμε κύκλους για να μην μας δουν» – Πώς η Λίβερπουλ του Κλοπ πήγε να πάρει τον Εμπαπέ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


















































![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442