Ομάδα «ράμπο» συστήνει το υπουργείο Οικονομικών κατά της μεγάλης φοροδιαφυγής
Λογιστές, δικηγόρους και εισπρακτικές εταιρείες επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο εξαπολύει φοροκυνηγητό για την πάταξη της φοροδιαφυγής στα υψηλότερα εισοδηματικά στρώματα. Με τροπολογία που θα κατατεθεί εντός της ημέρας στη Βουλή, δημιουργείται μία νέα ειδική μονάδα για τον έλεγχο και την παρακολούθηση εκπλήρωσης των υποχρεώσεων των 1.137 μεγαλύτερων επιχειρήσεων. Παράλληλα, σχεδιάζεται επίθεση κατά της φοροδιαφυγής με ιδιώτες από το φθινόπωρο, αρχής γενομένης από την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών πάνω από 150.000 ευρώ.
Λογιστές, δικηγόρους και εισπρακτικές εταιρείες επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο εξαπολύει φοροκυνηγητό για την πάταξη της φοροδιαφυγής στα υψηλότερα εισοδηματικά στρώματα.
Με τροπολογία που αναμένεται να καταθέσει εντός της ημέρας στη Βουλή, δημιουργείται μία νέα ειδική μονάδα για τον έλεγχο και την παρακολούθηση εκπλήρωσης των υποχρεώσεων των 1.137 μεγαλύτερων επιχειρήσεων, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».
Πρόκειται για μία ομάδα κρούσης που θα γίνει η σκιά των επιχειρήσεων με τζίρο πάνω από 30 εκατ.ευρώ τον χρόνο και όλων των τραπεζών, ασφαλιστικών και εισηγμένων στο Χρηματιστήριο εταιρειών με κύκλο εργασιών πάνω από 10 εκατ.ευρώ.
Με την ίδια τροπολογία δημιουργούνται ακόμα δύο διευθύνσεις. Μια Γενική Διεύθυνση Ελέγχων η οποία θα συντονίζει το σύνολο των φοροελέγχων και μια Γενική Διεύθυνση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη.
Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει επίθεση κατά της φοροδιαφυγής με ιδιώτες από το φθινόπωρο, αρχής γενομένης από την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών πάνω από 150.000 ευρώ.
«Είναι δικηγόροι και λογιστικά γραφεία που θα μας βοηθήσουν να αποσαφηνίσουμε την περιουσιακή κατάσταση των μεγάλων οφειλετών. Αυτό είναι αυτό που κάνουμε τώρα και αν πετύχει θα το κάνουμε και ευρύτερα», είπε ο κ. Βενιζέλος αφήνοντας με σαφήνεια περιθώριο διεύρυνσης της συμβολής του ιδιωτικού τομέα στη μάχη συλλογής των φορολογικών εσόδων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- SMB: Μπαταρίες μεταλλικού νατρίου φορτίζουν σε 4 λεπτά – Εντυπωσιακά αποτελέσματα στις δοκιμές
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ανοίγουν φάκελοι
- Βενεζουέλα: Αγγίζουν τους 4.500 οι νεκροί από το διπλό σεισμό
- Γαλλία: Συναγερμός για «εξαιρετικά σφοδρή» πυρκαγιά σε δάσος νοτιοανατολικά του Παρισιού
- Γιορτή σήμερα 13 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]
- Eurobasket U20: «Βαριά» ήττα για την Εθνική Νέων Γυναικών από την Πορτογαλία (43-78)
- Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά εσωκομματικό δημοψήφισμα για στήριξη της ΕΛΑΣ και μη κάθοδο στις επόμενες εκλογές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442