Παρέμβαση Λ.Ρακιντζή για τα «ελευθέρας» των ιδιοκτητών ταξί σε διόδια-αρχαιολογικούς χώρους
Μετά την εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το σχηματισμό δικογραφιών και παραπομπής στο αυτόφωρο όσων ιδιοκτητών ταξί παρεμποδίζουν την κυκλοφορία, μία ακόμα παρέμβαση υπήρξε τη Δευτέρα: ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής ζητά από τα αρμόδια υπουργεία να υπολογίσουν τα διαφυγόντα κέρδη για το Δημόσιο από τις καταλήψεις σε διόδια και αρχαιολογικούς χώρους, ώστε το Δημόσιο να καταθέσει αγωγές και να διεκδικήσει τα χρήματα από την Ομοσπονδία των ιδιοκτητών ταξί.
Μετά την εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το σχηματισμό δικογραφιών και παραπομπής στο αυτόφωρο όσων ιδιοκτητών ταξί παρεμποδίζουν την κυκλοφορία, μία ακόμα παρέμβαση υπήρξε τη Δευτέρα.
Συγκεκριμένα, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής ζητά από τα αρμόδια υπουργεία Μεταφορών και Τουρισμού να υπολογίσουν τα διαφυγόντα κέρδη για το Δημόσιο από τις καταλήψεις σε διόδια και αρχαιολογικούς χώρους, ώστε το Δημόσιο να καταθέσει αγωγές και να διεκδικήσει τα χρήματα από την Ομοσπονδία των ιδιοκτητών ταξί.
Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν να μην εμποδίζουν την κίνηση των τουριστών και ταξιδιωτών σε λιμάνια και αεροδρόμια, και να συνεχίσουν τον αγώνα τους με καταλήψεις σε διόδια και αρχαιολογικούς χώρους, επιτρέποντας την ελεύθερη είσοδο επισκεπτών/οδηγών.
Τα μέλη του κλάδου συνεχίζουν και τη Δευτέρα τις κινητοποιήσεις τους και από το πρωί έχουν καταλάβει τα διόδια των Αφιδνών, της Ελευσίνας και των Μαλγάρων, σηκώνοντας τις μπάρες και αφήνοντας τα διερχόμενα αυτοκίνητα να περνούν ελεύθερα.
Στην Κέρκυρα, οι απεργοί κατέλαβαν τα εκδοτήρια των εισιτηρίων στο φρούριο του νησιού, ενώ στην Κρήτη κατέλαβαν τις εφορίες σε Ηράκλειο και Χανιά.
Η Τρίτη χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς χιλιάδες ταξί από την περιφέρεια προγραμματίζουν να πορευτούν προς την Αθήνα, προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να ενωθούν με τους συναδέλφους τους της Αττικής, οι οποίοι έχουν προαναγγείλει μεγάλη συγκέντρωση έξω και γύρω από τη Βουλή.
Ο υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Ραγκούσης, θα βρίσκεται στο Κοινοβούλιο με στόχο να ενημερώσει τον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, για την πολιτική που ακολουθεί στο θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνταγή: Γιορτινό μωσαϊκό με pistachio butter
- Σε ποια νησιά μειώνεται από σήμερα ο ΦΠΑ – Η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ
- Στα χαμηλότερα επίπεδα του 2025 τα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ (γράφημα)
- Εκπτώσεις πριν τις… χειμερινές εκπτώσεις – Τι να προσέξετε
- Υεμένη: Η Σαουδική Αραβία περιμένει ότι τα ΗΑΕ θα αποσύρουν τη στήριξη στους αυτονομιστές
- Οι μεγάλες εκπλήξεις του 2025: Χρυσός, τεχνολογία και ο… Τραμπ

