«Συμφωνείστε για το δανεισμό, μην παίζετε με τη φωτιά» λέει στο Κογκρέσο ο Ομπάμα
Κοινό έδαφος για το ζήτημα της αύξησης του αμερικανικού δανεισμού ώστε να αποφευχθεί μία στάση πληρωμών από την Ουάσινγκτον ζήτησε ο Μπαράκ Ομπάμα από τα μέλη του Κογκρέσου, την στιγμή που δεν διαφαίνεται άρση του αδιεξόδου στις συνομιλίες Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών και η προθεσμία της 2ας Αυγούστου πλησιάζει επικίνδυνα.
Κοινό έδαφος για το ζήτημα της αύξησης του αμερικανικού δανεισμού ώστε να αποφευχθεί μία στάση πληρωμών από την Ουάσινγκτον ζήτησε ο Μπαράκ Ομπάμα από τα μέλη του Κογκρέσου, την στιγμή που δεν διαφαίνεται άρση του αδιεξόδου στις συνομιλίες Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών και η προθεσμία της 2ας Αυγούστου πλησιάζει επικίνδυνα.
«Δεν χρειάζεται το Κογκρέσο να επιδίδεται αψήφιστα σε παιχνίδια στην οικονομία» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος το Σάββατο, καλώντας το Καπιτώλιο να «επιδείξει αίσθημα ευθύνης, ας δουλέψει, ας ασχοληθεί με το δημόσιο έλλειμμα, ας εμποδίσει τη στάση πληρωμών του δημοσίου».
Η συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα με τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο της Βουλής Τζον Μπόνερ κράτησε το Σάββατο μόλις 50 λεπτά, και δεν φάνηκε να έχει συντελεστεί κάποια ουσιαστική πρόοδος.
Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί αναφέρουν στο Reuters πως τα κομματικά επιτελεία εργάζονται πυρετωδώς προσπαθώντας να καταλήξουν σε μία κοινά αποδεκτή συμφωνία μέσα στο Σαββατοκύριακο, ώστε να έχει ετοιμαστεί μέχρι τη Δευτέρα κείμενο που θα πάει για ψήφιση στο Κογκρέσο.
*Παράλληλα, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν το Σάββατο ο Γάλλος πρόεδρος Ν.Σαρκοζί και Μπ.Ομπάμα σχετικά με τα συμπεράσματα της Συνόδου της ΕΕ, ο Σαρκοζί «εξέφρασε στον πρόεδρο Ομπάμα την ελπίδα του, σύντομα να καταλήξουν σε μια συμφωνία, ο Λευκός Οίκος και το Κογκρέσο, σχετικά με το έλλειμμα και με το χρέος του δημοσίου ΗΠΑ», σύμφωνα με το Παρίσι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άρσεναλ, η τέχνη του να υποφέρεις
- Βουλή: Κλήση Τζαβέλλα στη Θεσμών και Διαφάνειας ζητά η Κωνσταντοπούλου – Πιέσεις της αντιπολίτευσης να στηριχθεί η εξεταστική για υποκλοπές
- Κυκλοφόρησε το πρώτο trailer της ταινίας για τη ζωή του Άντονι Μπουρντέν
- Επίδομα Παιδιού Α21: Κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα την Παρασκευή 8 Μαΐου
- Ο Δήμος Αμυνταίου ξανά στον σιδηροδρομικό χάρτη
- Τα fashion κομμάτια που ξεχωρίσαμε στο SHOPFLIX για τη νέα σεζόν
- To Ντουμπάι κλείνει και Οκόμπο!
- Ryanair: Ανακοίνωσε στους εργαζομένους ότι κλείνει τη βάση της στη Θεσσαλονίκη – Το «παράθυρο» που αφήνει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 06.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-kathrinepnw-12506594-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442