
Άδειες λόγω καύσωνα, σε δημοσίους υπαλλήλους με σοβαρά προβλήματα υγείας
Οι δημόσιοι υπάλληλοι, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, θα μπορούν να αποχωρούν από την εργασία τους, όταν υπάρχουν συνθήκες καύσωνα, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ντίνου Ρόβλια.
Η εγκύκλιος αφορά άτομα με χρόνια καρδιολογικά και αναπνευστικά νοσήματα, καρκινοπαθείς, που κάνουν θεραπεία, άτομα με σοβαρά νευρολογικά νοσήματα, σκλήρυνση κατά πλάκας, επιληψία, άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, νεφρική ανεπάρκεια, συστηματικό ερυθηματώδη λύκο, ρευματοειδή αρθρίτιδα και εγκύους.
Με αφορμή τον καύσωνα που επικρατεί σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ανακοίνωσε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι με τα παραπάνω προβλήματα υγείας, θα μπορούν να αποχωρούν από την υπηρεσία τους, όταν η θερμοκρασία ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου, με προφορική εντολή του προϊσταμένου τους, αν οι υπηρεσίες τους δεν διαθέτουν κλιματισμό ή αυτός δεν λειτουργεί.
health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το πραγματικό πρόβλημα με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί χρειάζεται βαθιά πολιτική αλλαγή και όχι απλώς κυβερνητική εναλλαγή
- Ασυμπτωματικός και χωρίς καμία ένδειξη ασθένειας ο Έλληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου με τον χανταϊό
- Οι ομάδες που θα συνθέσουν το ζευγάρι του επόμενου Betsson Super Cup Ελλάδας
- Βύρων Κοτζαμάνης: «Το 2060 οι Ελληνες θα είμαστε όσοι και τη δεκαετία του 1960 αλλά πολύ πιο μεγάλοι σε ηλικία»
- «Τόσο Πολύ»: Το νέο πρωτότυπο έργο της Μυρτώς Παπαχριστοφόρου στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια
- Ηράκλειο: Σοκ από τον βαρύ τραυματισμό της 28χρονης μητέρας 4 παιδιών – Τι εξετάζουν οι Αρχές

