Αύξηση τζίρου και νέων παραγγελιών στη βιομηχανία τον Μάιο
Αύξηση του κύκλου εργασιών και των νέων παραγγελιών σημειώθηκε στη βιομηχανία τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Αύξηση του κύκλου εργασιών και των νέων παραγγελιών σημειώθηκε στη βιομηχανία τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή.
Συγκεκριμένα, αύξηση 9,8% σημείωσε ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς), έναντι αύξησης 13,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2010 προς το 2009.
Από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει ότι η εξέλιξη αυτή οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:
α) Στη μείωση του δείκτη κύκλου εργασιών ορυχείων-λατομείων κατά 25,4%, και
β) στην αύξηση του δείκτη κύκλου εργασιών μεταποιητικών βιομηχανιών κατά 10,5%.
Επίσης, οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών,ως εξής:
– Στην αύξηση του δείκτη κύκλου εργασιών εγχώριας αγοράς κατά 0,6%, και – στην αύξηση του δείκτη κύκλου εργασιών εξωτερικής αγοράς κατά 26,4%.
Επίσης, αύξηση 8,4% σημείωσε ο γενικός δείκτης νέων παραγγελιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς), έναντι αύξησης 0,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του 2010 προς το 2009.
Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:
α) Στη μείωση του δείκτη νέων παραγγελιών εγχώριας αγοράς κατά 3,9%, και
β) Στην αύξηση του δείκτη νέων παραγγελιών εξωτερικής αγοράς κατά 22,3%.
Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου ο σαξοφωνίστας και πολυοργανίστας Isaiah Collier έρχεται στο ΣΤΟΑ Culture για να παρουσιάσει το project του «Collier plays Coltrane»
Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Μαρία Ναυπλιώτου, Δημήτρης Καταλειφός, Αναστάσης Ροϊλός και Σταύρος Σβήγκος, πλαισιωμένοι από έναν δυναμικό 17μελή Χορό.