Βαριά ήττα της Εθνικής Νέων Ανδρών από τη Γερμανία στο Ευρωμπάσκετ
Με το... αριστερό μπήκε η Εθνική μπάσκετ των Νέων Ανδρών στην φάση των «12» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο Μπιλμπάο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα υπέστη βαριά ήττα 70-51 από το αντίστοιχο της Γερμανίας, σε αγώνα για την 1η ημέρα του 6ου ομίλου, και πλέον μετράει 1 νίκη και 2 ήττες στη Β' φάση (σ.σ. μετέφερε από την Α' φάση μία νίκη επί της Τουρκίας και μία ήττα από την «οικοδέσποινα» Ισπανία). Την Τρίτη η Εθνική θα αντιμετωπίσει την Ιταλία (21:45), όπου θα επιδιώξει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, προκειμένου να διεκδικήσει την πρόκριση της στα προημιτελικά.
Με το… αριστερό μπήκε η Εθνική μπάσκετ των Νέων Ανδρών στην φάση των «12» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο Μπιλμπάο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα υπέστη βαριά ήττα 70-51 από το αντίστοιχο της Γερμανίας, σε αγώνα για την 1η ημέρα του 6ου ομίλου, και πλέον μετράει 1 νίκη και 2 ήττες στη Β’ φάση (σ.σ. μετέφερε από την Α’ φάση μία νίκη επί της Τουρκίας και μία ήττα από την «οικοδέσποινα» Ισπανία). Την Τρίτη η Εθνική θα αντιμετωπίσει την Ιταλία (21:45), όπου θα επιδιώξει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, προκειμένου να διεκδικήσει την πρόκριση της στα προημιτελικά.
Κατσίβελης και Κουκουλάς με 13 και 10 πόντους, αντίστοιχα, ήταν οι μόνοι παίκτες που τελείωσαν τον αγώνα με διψήφιο αριθμό απο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των 4/28 (!) τριπόντων, των 19/58 σουτ εντός πεδιάς και των 15 λαθών. Εκτός «μάχης» έμεινε ο Γεωργάκης, ο οποίος έχει υποστεί θλάση ψηλά στη γάμπα. Ο Τέις με 19 πόντους και 19 ριμπάουντ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των Γερμανών. Με εξαίρεση τα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα, όταν ο φωτεινός πίνακας έγραφε 2-0 υπέρ της Εθνικής, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν πέρασε μπροστά στο σκορ σε κανένα σημείο του αγώνα. Οι Γερμανοί με ένα γρήγορο 7-0 προηγήθηκαν με 7-2 στο πρώτο λεπτό, με τη διαφορά να φτάνει και στους έξι πόντους (20-14 στο 8′, 22-16 στο 9′).
Ένα ξέσπασμα των παικτών του Κώστα Μίσσα συνέβαλε, ώστε η ελληνική ομάδα να ισοφαρίσει στο 15′ σε 24-24, μετά από βολές του Κατσίβελη. Ωστόσο, οι Γερμανοί ήταν αυτοί που χαμογέλασαν με το σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου (32-27). Στην τρίτη περίοδο η άμυνα της ΕΘνικής κράτησε κοντά στο σκορ το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα (45-38), αλλά το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό.
Οι Γερμανοί έτρεξαν επιμέρους σκορ 25-13 και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στο σύνολο του Κώστα Μίσσα. Μάλιστα, περίπου ένα λεπτό πριν από τη λήξη η διαφορά έφτασε ακόμη και τους 20 πόντους (70-50), λίγο πριν γραφτεί το τελικό 70-51.
Εκτός εαυτού βγήκε ο Αμερικανός Τρίσταν Μπόιερ μετά από ποινή που δέχθηκε η οποία του κόστισε το παιχνίδι και την πλήρωσαν ρακέτες, πάγκοι, πόρτες και... διαιτητής.
Στο Diamond League της Σανγκάης θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση για τη θερινή περίοδο του 2026 ο Εμμανουήλ Καραλής – Αναλυτικά, το καλοκαιρινό πρόγραμμά του.
Η Μονακό έχει μείνει με ελάχιστους παίκτες διαθέσιμους μετά τους τραυματισμούς και τις απουσίες των Ντιαλό και Τάις – Ποιοι θα είναι στην… 8άδα για το Game 3 με τον Ολυμπιακό.