
Μερική πρόοδο έχουν καταγράψει οι συνομιλίες της Ρώμης
Διαρκή ενημέρωση για τις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα από την Πέμπτη στην Ρώμη αναφορικά με τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στον νέο μηχανισμό χρηματοδότησης της Ελλάδας έχει ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος από τον γενικό διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) Π.Χριστοδούλου, που μετέχει στις συνεδριάσεις των εμπειρογνωμόνων της ΕΕ και των διεθνών φορέων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις έχουν σημειώσει μερική πρόοδο, ωστόσο όχι δεν φαίνεται δυνατή η σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης.
Διαρκή ενημέρωση για τις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα από την Πέμπτη στην Ρώμη αναφορικά με τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στον νέο μηχανισμό χρηματοδότησης της Ελλάδας έχει ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος.
Ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) Π.Χριστοδούλου μετέχει στις συνεδριάσεις των εμπειρογνωμόνων της ΕΕ και των διεθνών φορέων που λαμβάνουν μέρος στις διαπραγματεύσεις και ενημερώνει διαρκώς τον κ. Βενιζέλο για την εξέλιξη των συνομιλιών.
Τις διαπραγματεύσεις συντονίζει ο Γενικός Διευθυντής του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών Βιτόριο Γκρίλι, με την ιδιότητά του προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στο επίκεντρο έχει βρεθεί η πρόταση για ανταλλαγή των ομολόγων στο 70% της ονομαστικής τους αξίας, με νέες εκδόσεις διάρκειας 30 ετών με επιτόκιο 3,5%, που θα έχουν την εγγύηση της Ευρωζώνης.
Εξετάζεται ακόμη η δυνατότητα δανεισμού της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), προκειμένου η χώρα να επαναγοράσει ομόλογά της από τη δευτερογενή αγορά σε τιμές πολύ χαμηλότερες από την ονομαστική τους αξία.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι συζητήσεις έχουν σημειώσει μερική πρόοδο, ωστόσο δεν φαίνεται δυνατή η σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης.
Ο Γενικός Διευθυντής του ΟΔΔΗΧ αναμένεται να επιστρέψει το απόγευμα της Παρασκευής στην Αθήνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σακίρα: Αποθεώθηκε από 2 εκατομμύρια κόσμου στη δωρεάν συναυλία της στο Ριο
- Τσουκαλάς: Γιατί η κυβέρνηση δεν ανοίγει τα χαρτιά της για την εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές;
- Εκτός πραγματικότητας ο Μητσοτάκης, «ξεφεύγει» με… χιούμορ για τη Euroleague
- Κένι: «Πρέπει να βγούμε στο γήπεδο και να δείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι από τον Ολυμπιακό»
- Ηράκλειο: Ζήτημα χρόνου να παραδοθεί ο δεύτερος δράστης της αιματηρής επίθεσης έξω από μπαρ
- Νιγηρία: Διεθνής κατακραυγή για επιθέσεις σε γυναίκες σε «φεστιβάλ βιασμού» – Σκληρές εικόνες
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρεις νεκροί σε Οδησσό και Χερσώνα από ρωσικά πλήγματα με drones
- Ποια είναι η νέα ομάδα του 40χρονου Χουλκ…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442