Διερύνονται οι απώλειες στο Χρηματιστήριο εν αναμονή των αποφάσεων για το ελληνικό χρέος
Υψηλές απώλειες σημειώνει το Χρηματιστήριο την Τρίτη, ενώ τα περισσότερα από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι σε θετικό έδαφος, εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΕ για το ελληνικό χρέος. Στην αγορά ομολόγων, spread και αποδόσεις ενισχύονται οριακά σε υψηλότερα επίπεδα.
Σημαντικές απώλειες σημειώνει το Χρηματιστήριο την Τρίτη, ενώ τα περισσότερα από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι σε θετικό έδαφος, εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΕ για το ελληνικό χρέος.
Στις 15:20 ο γενικός δείκτης υποχωρούσε κατά 2,39% στις 1.187,45 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 43 εκατ. ευρώ. Η διεύρυνση των απωλειών οφείλεται στην έντονη φημολογία περί νέας υποβάθμισης από τον οίκο Fitch κατά δύο βαθμίδες, σε «CCC», από «B-» σήμερα.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε πτώση 3,24%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρούσε κατά 1,68% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης ήταν υψηλότερα κατά 1,40%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε απώλειες 4,20%.
Από τις μετοχές που διακινούνταν, 98 ήταν σε αρνητικό έδαφος, 38 σε θετικό, ενώ 28 ήταν αμετάβλητες.
Στις μετοχές με τον υψηλότερο τζίρο, ξεχωρίζουν οι Εθνική Τράπεζα (-4,23% στα 4,30 ευρώ), Alpha Bank (-3,15% στα 3,07 ευρώ), Eurobank (-5,37% στα 2,82 ευρώ), Τράπεζα Κύπρου (-1,79% στα 1,65 ευρώ), ΔΕΗ (-3,08% στα 8,82 ευρώ) και ΟΤΕ (-4,39% στα 5,66 ευρώ).
Στην αγορά ομολόγων, ενισχύονται οριακά οι αποδόσεις εν αναμονή των ευρω-αποφάσεων για την κρίση χρέους.
Το spread του 10ετούς ομολόγου αναφοράς με τον αντίστοιχο γερμανικό τίτλο ενισχυόταν στις 1.415 μονάδες, από 1.409 στο άνοιγμα της αγοράς.
Η απόδοση σημειώνει άνοδο στο 16,87%, από 16,80% το πρωί και στο 2ετές ομόλογο ήταν χαμηλότερα στο 30,23%, από 30,68%.
Στα περισσότερα από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν ανοδικές τάσεις. Στην Ιταλία το χρηματιστήριο σημειώνει κέρδη 1,54% και στην Ισπανία 0,42%.
Στο Λονδίνο, ο FTSE-100 ενισχυόταν κατά 0,08% στις 5,873,64 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC-40 κατά 0,07% στις 3.776,81 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX ήταν υψηλότερα κατά 0,54% στις 7.213,13 μονάδες.
Στις ασιατικές αγορές επικράτησαν ανοδικές τάσεις και στο Τόκιο ο Nikkei-225 έκλεισε με κέρδη 0,37% στις 9.,963,14 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ για Γεωργιάδη: Θα καθιερωθούν οι συνεντεύξεις του ως το 20λεπτο της πανελλαδικής διασκέδασης
- Η αποστολή του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι με την ΑΕΚ
- Μητσοτάκης αποθεώνει… Μητσοτάκη: Από ένα μεγάλο ερωτηματικό η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο θαυμαστικό
- Ποιοι Ευρωπαίοι πληρώνουν τους υψηλότερους φόρους; – Τι ισχύει για τους Έλληνες;
- Metallica: Οδηγίες της τελευταίας στιγμής, πριν τη μεγάλη συναυλία στο ΟΑΚΑ
- «Θεσσαλονικέων Μητρόπολις» – Εγκαινιάστηκε το Μουσείο με τις αρχαιότητες του Μετρό
- Ιστορικό επίτευγμα για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στην Ευρωλίγκα
- Συνενοχή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442