Ο Ιωάννης Μίχας αναλαμβάνει νέος πρόεδρος του ΕΦΕΤ
Στη θέση του παραιτηθέντος προέδρου του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), Γ. Ι. Νυχά τοποθετείται ο Ιωάννης Μίχας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
«Ο Γιάννης Μίχας γεννήθηκε το 1954, σπούδασε Τεχνολόγος Ναυπηγός στην Ανωτέρα Σχολή Ναυπηγών Πειραιά και εργάστηκε ως ναυπηγός στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Ασχολείται επαγγελματικά και με τη ζωγραφική. Από το 2003 έως το 2010 διετέλεσε Νομάρχης Πειραιά, όπου και ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα στον τομέα του ελέγχου και της προστασίας των τροφίμων. Ενδεικτικά την 8αετία 2003-2010, κινητοποιήθηκαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Νομαρχίας και πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι από 175.000 έλεγχοι, με αποτέλεσμα την κατάσχεση, ή την απαγόρευση εισόδου στην χώρα σε πάνω από 7 εκατομμύρια τόνους ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων.
Παράλληλα, όμως, αναπτύχθηκε συνεργασία με φορείς και έγιναν από κοινού προσπάθειες για την ανάπτυξη του υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος της λειτουργίας της αγοράς.», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.
health.in.gr
- Ο Λεσόρ περνάει όλα τα τεστ και μπαίνει στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού
- Αυτό είναι το αμερικανικό The Crown – Η σειρά Kennedy μας βάζει στα άδυτα της πιο διάσημης οικογένειας των ΗΠΑ
- Bank of Greece Governor Calls for Shift in Growth Model
- Κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουμε να πνιγόμαστε
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (23/1): Πού θα δείτε το Ελλάδα-Ουγγαρία στο πόλο και δράση στα ευρωπαϊκά γήπεδα
- Γλυφάδα: «Της είπαν ότι πλημμύριζε το σπίτι της» – Μαρτυρία γειτόνισσας για τον τραγικό θάνατο της 56χρονης

