Την αντίθεση του ΚΚΕ με το νομοσχέδιο για ΑΕΙ-ΤΕΙ εξέφρασε η Αλ.Παπαρήγα
Ριζικά αντίθετο με το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση δηλώνει το ΚΚΕ μετά τη συνάντηση της γενικής γραμματέως του κόμματος, Αλέκας Παπαρήγα, με εκπροσώπους των πρυτάνεων. «Από τα πανεπιστήμια θα βγαίνουν πτυχιούχοι πολλών ταχυτήτων», είπε η κ.Παπαρήγα.
Ριζικά αντίθετο με το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση δηλώνει το ΚΚΕ μετά τη συνάντηση της γενικής γραμματέως του κόμματος, Αλέκας Παπαρήγα, με εκπροσώπους των πρυτάνεων.
Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, η κ.Παπαρήγα αναφέρθηκε στα προγράμματα σπουδών μικρότερης χρονικής διάρκειας, λέγοντας ότι με αυτά τα πανεπιστήμια θα βγάζουν πτυχιούχους πολλαπλών ταχυτήτων.
Όπως εξήγησε, «θα βγαίνει μέσα από το πανεπιστήμιο η μεγάλη μάζα των επιστημόνων που θα δουλεύουν με ημιαπασχόληση, ετεροαπασχόληση, ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Υποβαθμίζεται το επιστημονικό αντικείμενο του πανεπιστημίου, όταν μέσα στις γραμμές τους υπάρχουν πολλαπλής ταχύτητας πτυχία», είπε χαρακτηριστικά.
Η γραμματέας του ΚΚΕ επισήμανε ότι με τις νέες διατάξεις ενισχύεται ο αυταρχισμός μέσα στα πανεπιστήμια στο όνομα της καταπολέμησης της διαφθοράς, ενώ συρρικνώνονται απελπιστικά οι όποιες δημοκρατικές διαδικασίες και ελευθερίες.
Η κ. Παπαρήγα κατέληξε λέγοντας ότι «αυτό το νομοσχέδιο δεν διορθώνεται. Θέλουμε να κάνουμε κάθε προσπάθεια και να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια, και με τη δική μας πρωτοβουλία αυτό το νομοσχέδιο να μην ψηφιστεί».
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, άνδρες που μπορούσαν να εκτελέσουν 40 ή περισσότερα είχαν έως και 96% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα μέσα στην επόμενη δεκαετία
Το κεντρικό θέμα της 'Εκθεσης των Πανελλαδικών για τα ΕΠΑΛ επικεντρώθηκε στον αθλητισμό, και συγκεκριμένα στο μπάσκετ, αλλά ως φιλοσοφία ζωής, συνεργασίας
Πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές σήμερα στα ΕΠΑΛ με το μάθημα των Νέων Ελληνικών - Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις πρώτες εκτιμήσεις για τα θέματα