Αντισυνταγματικό το «μπλόκο» στους ανοικτά ομοφυλόφιλους στον αμερικανικό στρατό
Αντίθετη με το αμερικανικό Σύνταγμα έκρινε η Δικαιοσύνη των ΗΠΑ την απαγόρευση να υπηρετούν στις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας άνδρες και γυναίκες που δηλώνουν ανοικτά την ομοφυλοφιλία τους, καλώντας την Ουάσινγκτον να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του μέτρου. Η απομάκρυνση του περίφημου «μην ρωτάς, μην λες» είχε νομοθετηθεί πέρυσι από την κυβέρνηση, αλλά η νέα νομοθεσία είχε μπλοκαριστεί πρόσφατα από χαμηλότερης βαθμίδας αμερικανικό Δικαστήριο.
Αντίθετη με το αμερικανικό Σύνταγμα έκρινε η Δικαιοσύνη των ΗΠΑ την απαγόρευση να υπηρετούν στις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας άνδρες και γυναίκες που δηλώνουν ανοικτά την ομοφυλοφιλία τους, καλώντας την Ουάσινγκτον να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του μέτρου.
Η απομάκρυνση του περίφημου «μην ρωτάς, μην λες» είχε νομοθετηθεί πέρυσι από την κυβέρνηση, αλλά η νέα νομοθεσία είχε μπλοκαριστεί πρόσφατα από χαμηλότερης βαθμίδας αμερικανικό Δικαστήριο. Εφετείο του Σαν Φρανσίσκο ανέτρεψε την Τετάρτη αυτήν την απόφαση.
Το Πεντάγωνο συντάσσει το πλαίσιο για την εφαρμογή της πολιτικής, αν και δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο το πώς η απόφαση του Εφετείου την Τετάρτη θα επηρεάσει το χρονοδιάγραμμα.
Το «μην ρωτάς, μην λες» είχε υιοθετηθεί το 1993 και καταργήθηκε με νόμο που υπέγραψε πέρυσι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Ομάδα Ρεπουμπλικανών βουλευτών όμως είχε καταφέρει να κηρύξει αντισυνταγματικό το νόμο, ο οποίος μπήκε στο «συρτάρι» μέχρι την απόφαση του Εφετείου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Πάιπερ Ροκέλ: Ρεκόρ εσόδων σε ένα 24ωρο για τη 18χρονη YouTuber στο OnlyFans – Eκατομμύρια, κατακραυγή και η σκοτεινή μητέρα
- Τι αλλάζει με τις άδειες των εργαζομένων το 2026
- Κρήτη: Έξι θάνατοι μέσα σε ένα 24ωρο
- Πίτερ Σέντομ: Ο ισοβίτης που απέδρασε από τον Κορυδαλλό με τη βοήθεια της ψυχολόγου των φυλακών
- Stoiximan GBL: Συνέχεια στο πρωτάθλημα με την 13η αγωνιστική
- Φαραντούρης: Ταυτόσημα τα συμφέροντα Ελλάδας – Κύπρου, να προχωρήσουμε σε οριοθέτηση ΑΟΖ
- Χανιά: Έδειχνε την καραμπίνα στον αδερφό του και εκπυρσοκρότησε
- Βενεζουέλα: Αμερικανικές επιθέσεις στο Καράκας και σε άλλες πόλεις – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η χώρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 03.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tim-marshall-oMI4Xs46ar4-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442