
Τον Σεπτέμβριο οι τελικές αποφάσεις για το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας
Την εκτίμηση ότι το δεύτερο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα πιθανώς να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο εξέφρασε σήμερα, Τετάρτη, ο νέος Γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουάν μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1. Οι δηλώσεις γίνονται μία ημέρα πριν από την συνάντηση που θα έχει ο Μπαρουάν με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Την εκτίμηση ότι το δεύτερο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα πιθανώς να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο εξέφρασε σήμερα Τετάρτη ο νέος Γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουάν μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.
Σημειώνεται πως ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών θα έχει αύριο, Τετάρτη, συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με θέμα την ελληνική κρίση χρέους.
«Τις προσεχείς εβδομάδες θα αρχίσει η συζήτηση για το επόμενο σχέδιο στήριξης της Ελλάδας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τον Σεπτέμβριο» είπε, προσθέτοντας την ανάγκη αποφασιστικών μέτρων από την ελληνική πλευρά για τη μείωση του ελλείμματος.
«Δουλεύουμε πάνω σε αυτό, είναι ένα γαλλικό μοντέλο αυτό που προτείνεται. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ανακύκλωση, δηλαδή όταν το χρέος ωριμάζει αναλαμβάνεται εκ νέου έως μια ημερομηνία που είναι προς συζήτηση με τους ιδιώτες πιστωτές. Επ’ αυτού επιθυμούμε να συνεργαστούμε και να συζητήσουμε με τους Γερμανούς, στις λίγες εβδομάδες που έχουμε μπροστά μας», είπε ο κ.Μπαρουάν.
«Η πιστοληπτική τους αξιολόγηση υποβαθμίστηκε, κάνουν προτάσεις, συζητούν στο κοινοβούλιό τους. Έχουμε εμπιστοσύνη στην Πορτογαλία» δήλωσε ερωτηθείς για την υποβάθμιση της χώρας από τον οίκο Moody’s.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κίνηση: «Έμφραγμα» στον Κηφισό – Σε ποιους άλλους δρόμους καταγράφονται μεγάλες καθυστερήσεις
- Η δύσκολη εξίσωση με τους ξένους διαιτητές των πλέι οφ τίτλου
- Κρήτη: Θρίλερ με την εξαφάνιση της 43χρονης – Νεκρός ο πρώην σύντροφός της – Τι λέει ο γιος της αγνοούμενης
- Σήμερα κρίνεται εάν η κυβερνητική παράταξη έχει έστω και επίφαση σεβασμού τους θεσμούς
- ΠΑΣΟΚ: Μετά τους Δελφούς ο Ανδρουλάκης πάει Κάραβελ – Η συνεδρίαση της Κ.Π.Ε., το νέο Πολιτικό Συμβούλιο και οι νέες ισορροπίες
- Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στο Θέατρο «Δόρα Στράτου»

