Παρόντες για 41η ημέρα οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα
Το «παρών» έδωσαν και τη Δευτέρα οι Αγανακτισμένοι μπροστά από τη Βουλή τη Δευτέρα, φωνάζοντας συνθήματα κατά των μέτρων λιτότητας, της ανεργίας και της διαφθοράς στην πλατεία Συντάγματος, με τις «πληγές» από τα πρόσφατα γεγονότα ακόμη εμφανείς. Υψηλά στις τοποθετήσεις των πολιτών στη συνέλευση είναι τόσο η στάση της Αστυνομίας όσο και η αντιμετώπιση της Αθήνας στα σκάφη του Στολίκου για τη Γάζα.
Το «παρών» έδωσαν και τη Δευτέρα οι Αγανακτισμένοι μπροστά από τη Βουλή τη Δευτέρα, φωνάζοντας συνθήματα κατά των μέτρων λιτότητας, της ανεργίας και της διαφθοράς στην πλατεία Συντάγματος, με τις «πληγές» από τα πρόσφατα γεγονότα ακόμη εμφανείς.
Το κλίμα παρέμεινε ήρεμο, ενώ πλέον στα συνθήματα που ακούγονται σε καθημερινή βάση περιλαμβάνονται και συνθήματα κατά της Αστυνομίας, έπειτα από τα επεισόδια ιδιαίτερα της περαμένης Τρίτης και Τετάρτης.
Στις τοποθετήσεις πολιτών στη συζήτηση που γίνεται στη συνέλευση έχει προστεθεί, πέραν του θέματος της στάσης της Αστυνομίας, και το ζήτημα της αντιμετώπισης του Στολίσκου για τη Γάζα από το Λιμενικό.
Την στιγμή που οι συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων μετρούν πια τις 41 ημέρες, η προσέλευση του κόσμου ήταν πάντως ακόμη μεγαλή την προηγούμενη ημέρα, στην έκτη Κυριακή των Αγανακτισμένων. Το βράδυ μάλιστα, είχε σημειωθεί ένταση, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση δακρυγόνων.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).