Καταρχήν θετικοί έναντι του ν/σ του υπουργείου Παιδείας οι πρόεδροι των ΤΕΙ
Κατ' αρχήν θετικά αντιμετωπίζουν οι πρόεδροι των ΤΕΙ το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, σε αντίθεση με τους πρυτάνεις των ΑΕΙ, οι οποίοι εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις. Οι πρυτάνεις θα έχουν σειρά επαφών με υπουργούς, ενώ την Τετάρτη ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με την υπουργό Αννα Διαμαντοπούλου.
Κατ’ αρχήν θετικά αντιμετωπίζουν οι πρόεδροι των ΤΕΙ το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, σε αντίθεση με τους πρυτάνεις των ΑΕΙ, οι οποίοι εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις.
Οι πρόεδροι, των ΤΕΙ αποφάσισαν να συναντηθούν εκ νέου την προσεχή Πέμπτη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, αφού έχουν πάρει στα χέρια τους το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις.
Οι πρυτάνεις των ΑΕΙ θεωρούν ότι με το νέο νομοσχέδιο το Πανεπιστήμιο «οδεύει προς ιδιωτικοποίηση».
Από την Τετάρτη πραγματοποιούν σειρά επαφώνμε τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τον Φώτη Κουβελη της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί την Τετάρτη με την υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, προκειμένου να παρουσιάσει τις προτάσεις του κόμματός του, ενώ την Πέμπτη θα συναντηθεί με τους πρυτάνεις.
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα