Παθογόνο βακτήριο E.coli σε κατεψυγμένα προϊόντα κρέατος στη Μακεδονία
Με εντολή του ΕΦΕΤ ανακαλούνται από την ελληνική αγορά κατεψυγμένος βοδινός κιμάς και κατεψυγμένα σουτζουκάκια στα οποία εντοπίστηκε παθογόνο στέλεχος Escherichia coli, διαφορετικό όμως από το στέλεχος που προκάλεσε επιδημίες στη Γερμανία και τη Γαλλία.
Spotlight
-
Οι πρώτες αντιδράσεις μετά το αίτημα στο ΔΠΔ για εντάλματα σύλληψης κατά Νετανιάχου και ηγετών της Χαμάς
-
Φουντώνουν τα σενάρια για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο στη Λαμία - Σήμερα θα γινόταν έλεγχος από τον ΕΦΕΤ
-
Φιορεντίνα: Ζευγάρι 80άρηδων έρχονται στην Αθήνα για τον τελικό
-
Η χήρα του Ραϊσί: Μία διανοούμενη που λέει ότι είναι πράξη βίας να σπουδάζουν οι γυναίκες
Με εντολή του ΕΦΕΤ ανακαλούνται από την ελληνική αγορά κατεψυγμένος βοδινός κιμάς και κατεψυγμένα σουτζουκάκια στα οποία εντοπίστηκε παθογόνο στέλεχος Escherichia coli, διαφορετικό όμως από το στέλεχος που προκάλεσε επιδημίες στη Γερμανία και τη Γαλλία.
Το τοξικό στέλεχος O157 βρέθηκε σε προϊόντα από την αγορά της Μακεδονίας:
- Κατεψυγμένο προϊόν κιμά από βοδινό κρέας σε κλειστή συσκευασία των 500 g (2 Χ 250 g), με την εμπορική επωνυμία «Marvest», που διακινήθηκε από τη γερμανική επιχείρηση Griechenland Rind, Vion Hilden GmbH στην ελληνική εταιρεία LIDL Hellas. Έχει αριθμό παρτίδας L91185010 και ημερομηνία λήξης 6-11-2011.
- Κατεψυγμένα πικάντικα σουτζουκάκια από βοδινό κρέας, σε κλειστή συσκευασία των 1000 g, με την εμπορική επωνυμία «Marvest», τα οποία διακινήθηκαν από τη γερμανική επιχείρηση Vion Convenience GmbH στη LIDL Hellas. Έχει αριθμό παρτίδας L1 102 BT και ημερομηνία λήξης 8-11-2011.
Οι καταναλωτές που έχουν ήδη αγοράσει τα παραπάνω προϊόντα καλούνται να μην τα καταναλώσουν.
Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το βακτήριο καταστρέφεται με το μαγείρεμα στους 70 βαθμούς Κελσίου για πάνω από δύο λεπτά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις