Πρόταση Κομισιόν για πάγωμα αγροτικών επιδοτήσεων από το 2014 και φόρο συναλλαγών
Η Κομισιόν θα προτείνει την επιβολή φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές σε όλη την ΕΕ, καθώς και το πάγωμα των αγροτικών επιδοτήσεων από το 2014, στο πλαίσιο του σχεδιασμού του κοινοτικού προϋπολογισμού 2014-2020, είπαν την Τετάρτη πηγές της ΕΕ.
Η Κομισιόν θα προτείνει την επιβολή φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές σε όλη την ΕΕ, καθώς και το πάγωμα των αγροτικών επιδοτήσεων από το 2014, στο πλαίσιο του σχεδιασμού του κοινοτικού προϋπολογισμού 2014-2020, είπαν την Τετάρτη πηγές της ΕΕ.
Η επιβολή φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές που προτείνει η Κομισιόν έχει ως στόχο την άντληση εσόδων έως 50 δισ. ευρώ ετησίως για τον προϋπολογισμό της Ένωσης.
Οι αντιδράσεις, πάντως, της Γαλλίας και της Βρετανίας, ίσως καταστήσουν αδύνατη την επίτευξη της απαιτούμενης στήριξης για να περάσει ο σχετικός νόμος.
«Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν ισχυρές ιδεολογικές αντιρρήσεις για το θέμα αυτό από αρκετές χώρες, όπως η Βρετανία», είπε στο Reuters διπλωματική πηγή της ΕΕ.
Η πρόταση προβλέπει το πάγωμα στα επίπεδα του 2013 των ετήσιων αγροτικών επιδοτήσεων, που σήμερα αντιστοιχούν στο μεγαλύτερο τμήμα του προϋπολογισμού της ΕΕ, με τον συνολικό προϋπολογισμό για το 2014-2020 να διαμορφώνεται στα 370 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442