«Μπλόκα» σε δρόμους γύρω από τη Βουλή σχεδιάζουν οι «Αγανακτισμένοι»
Να σχηματίσουν μπλόκα σε διάφορα σημεία περιμετρικά της Βουλής σχεδιάζουν οι «Αγανακτισμένοι» του Συντάγματος για το επόμενο διήμερο. Στόχος είναι ο αποκλεισμός του Κοινοβουλίου, προκειμένου να μην μπορέσουν να προσεγγίσουν οι βουλευτές για την ψηφοφορία. Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει ποια μέτρα θα ληφθούν ενόψει των κινητοποιήσεων.
Να σχηματίσουν μπλόκα σε διάφορα σημεία περιμετρικά της Βουλής σχεδιάζουν οι «Αγανακτισμένοι» του Συντάγματος για το επόμενο διήμερο.
Στόχος της κίνησης αυτής είναι να μην καταφέρουν οι βουλευτές να εισέλθουν στη Βουλή για να ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
Έχει κυκλοφορήσει αφίσα με τα σημεία, στα οποία καλούν τους πολίτες να συγκεντρωθούν στην πλατεία, στο ύψος της Ρηγίλλης και στο Παναθηναϊκό Στάδιο, για να υλοποιηθεί η απόφαση για περικύκλωση του Κοινοβουλίου.
Η αφίσα έχει «αναρτηθεί» σε στάσεις λεωφορείων, σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας, ενώ χιλιάδες φυλλάδια διανέμονται στους διερχόμενους στην πλατεία Συντάγματος.
Μηχανοκίνητη πορεία προγραμματίζουν μοτοσικλετιστές από διάφορες περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας.
Ακόμη αναμένεται να φτάσουν και κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, καθώς και περιοχών της Πελοποννήσου στο Σύνταγμα για να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της Τετάρτης.
«Δρακόντεια μέτρα» από ΕΛ. ΑΣ.
Συνεχείς είναι τις τελευταίες ημέρες οι συσκέψεις ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. για τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν την Τρίτη και την Τετάρτη. Αξιωματικοί της Αστυνομίας έλεγαν πως θα είναι ανάλογα με αυτά που είχαν ληφθεί στις 15 Ιουνίου και για το λόγο αυτό θα έρθουν στην Αθήνα και αστυνομικές δυνάμεις από την επαρχία.
Οι εντολές που έχουν δοθεί στους αστυνομικούς που θα βρίσκονται στο δρόμο είναι «ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση και να αποφευχθούν ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν τους συγκεντρωμένους».
Άλλωστε, όπως λένε και αστυνομικοί: «με τους “Αγανακτισμένους” δεν έχουμε κανένα ζήτημα. Απλά θα δείξουμε μηδενική ανοχή σε όσους εκμεταλλευτούν τις συγκεντρώσεις και παρεισφρήσουν στο πλήθος προκειμένου να δημιουργήσουν επεισόδια και να προκαλέσουν φθορές σε περιουσίες».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανακουφισμένος και πανευτυχής ο Κόρι Τζόσεφ: «Εκπληκτικό που έπαιξα αυτό τον ρόλο»
- Πετρέλαιο: Οι τιμές υποχωρούν, ενώ οι αγορές ποντάρουν σε συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν για να τερματιστεί ο πόλεμος
- Η Γωγώ Μαστροκώστα ήταν αγωνίστρια μέχρι το τέλος
- Σκαριόλο: «Μικρές λεπτομέρειες έπαιξαν ρόλο… – Πολύ καλή ομάδα ο Ολυμπιακός»
- Η Ουκρανία λέει πως έπληξε πετρελαϊκή εγκατάσταση που εφοδιάζει τη Μόσχα
- Με ανοιχτό πούλμαν στον Πειραιά οι πρωταθλητές Ευρώπης (pics)
- Οι διεθνείς ειρηνευτικές αποστολές σε κίνδυνο – Αιτία, γεωπολιτικές εντάσεις και ελλείψεις χρηματοδότησης
- Euroleague: Υπόκλιση στο λαό του Θρύλου από την Marca και την AS – Η «ηρωική» Ρεάλ και ο «θρίαμβος» του Ολυμπιακού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 25.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/jeffrey-lai-Cz57JO4T0gQ-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442