
Με αναβολή απειλεί η Γαλλία το διορισμό του Μάριο Ντράγκι στην προεδρία της ΕΚΤ
Η Γαλλία απειλεί να οδηγήσει σε αναβολή του διορισμού του Ιταλού τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι για τη θέση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στα τέλη Οκτωβρίου όταν λήγει η θητεία του κ. Τρισέ, εάν δε λάβει διαβεβαιώσεις ότι θα έχει ένα δικό της αντιπρόσωπο στο συμβούλιο των
κυβερνητών της ΕΚΤ, σύμφωνα με την WallStreet Journal.
Επικαλούμενη Γάλλους αξιωματούχους τους οποίους δεν κατονομάζει, η αμερικανικήεφημερίδα τονίζει ότι ο επίσημος διορισμός του Ντάγκι μπορεί να μηνπραγματοποιηθεί όπως έχει προγραμματιστεί, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες.
Το Παρίσι υποστηρίζει χωρίς επιφυλάξεις την υποψηφιότητα του Ντράγκι, αλλά οιγαλλικές αρχές θέλουν να είναι βέβαιες ότι ο συμπατριώτης του Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι θα αποσυρθεί από το συμβούλιο των κυβερνητών της ΕΚΤ έτσι ώστε τη θέσητου να καταλάβει ένας Γάλλος.
Στην ιστορία της ΕΚΤ καμία χώρα δεν κατείχε ποτέ δύο θέσεις στο εξαμελές διοικητικό όργανο της τράπεζας.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι ζήτησε απότον Μπίνι Σμάγκι να παραιτηθεί, δύο χρόνια νωρίτερα από τη λήξη της θητείας του, ώστε να δώσει τη θέση του σε ένα Γάλλο.
Όμως, ο Μπίνι Σμάγκι δε φαίνεται ναθέλει να παραιτηθεί και τίποτα δεν μπορεί να τον αναγκάσει να το πράξει εφόσονδεν το επιθυμεί.
Η εφημερίδα τονίζει ωστόσο ότι το Παρίσι δεν πρέπει να φθάσει στο σημείο ναθέσει υπό αμφισβήτηση το διορισμό του Ντράγκι, ο οποίος έχει την απόλυτηυποστήριξη των ευρωπαϊκών αρχών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Καραλής πήρε την τέταρτη θέση στο Diamond League – Αποσύρθηκε ο Ντουπλάντις
- Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε την πρόκριση για τον τελικό Gstaad Open
- Οδύσσεια νο.2: ΑΙ ταινία μεγάλου μήκους κοντράει το έπος του Νόλαν – «Άνθρωπος εναντίον Μηχανής»
- Βόλος: Παρίσταναν του πελάτες σε κοσμηματοπωλείο και έκλεψαν κοσμήματα μεγάλης αξίας – Άφαντοι οι δύο δράστες
- Ιράν: Σύγκρουση στους κόλπους του καθεστώτος – Για πραξικόπημα προειδοποιούν οι σκληροπυρηνικοί
- ΑΕΚ – Γκρόνινγκεν 2-1: Νίκησε, αλλά θέλει δουλειά η «Ένωση» (vids)

