Τον περασμένο Μάιο η Google έγινε η πρώτη επιχείρηση του Διαδικτύου που προσελκύει ένα δισεκατομμύριο διαφορετικούς επισκέπτες σε διάστημα ενός μήνα, δείχνουν τα στοιχεία της εταιρείας μετρήσεων ComScore.

Οι δικτυακοί τόποι της Google (όπως το Google.com, το Gmail και το YouTube) έγιναν οι πρώτοι που φτάνουν αυτό το ορόσημο, σημειώνοντας αύξηση 8,4% σε σχέση με τον Μάιο του 2010.

Δεύτερη με σχετικά μικρή διαφορά ήταν η Microsoft, της οποίας οι δικτυακοί τόποι προσέλκυσαν το Μάιο 905 εκατομμύρια διαφορετικούς επισκέπτες, αριθμός αυξημένος κατά 15% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Ακόμα πιο θεαματική ήταν η άνοδος για το Facebook, του οποίου οι επισκέπτες αυξήθηκαν κατά 30% σε ετήσια βάση και έφτασαν τα 714 εκατομμύρια.

Η Yahoo, την οποία προσπέρασε το Facebook τον περασμένο Οκτώβριο, δέχτηκε το Μάιο 689 εκατ. μοναδικούς επισκέπτες, σημειώνοντας αύξηση 11%.

Οι εκτιμήσεις που ανακοίνωσε η ComScore βασίζονται σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα δύο εκατομμυρίων χρηστών, καθώς και στα στοιχεία επισκεψιμότητας που αποστέλλουν οι περισσότεροι εκδότες διαδικτυακού περιεχομένου.

Η Google, μια από τις λίγες εταιρείες που δεν αποστέλλουν στοιχεία στην ComScore, δεν σχολίασε την ανακοίνωση για το ορόσημο.

Όταν η ComScore άρχισε να μετρά τη διαδικτυακή κίνηση το 2006, η Google είχε λιγότερους από 500 εκατ. μοναδικούς επισκέπτες, ενώ η Microsoft βρισκόταν στην κορυφή με 539 εκατομμύρια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο