Νέα παραδοχή του ΝΑΤΟ για επιδρομή σε κατοικημένη περιοχή, για 15 θύματα μιλά η Λιβύη
Παρά την αρχική άρνηση επιβεβαίωσης του περιστατικού, το ΝΑΤΟ παραδέχτηκε τελικά ότι πραγματοποίησε επιδρομή στο Σορμάν, 70 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης, όπου σύμφωνα με την κυβέρνηση της Λιβύης σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι σε αεροπορική επιδρομή.
Παρά την αρχική άρνηση επιβεβαίωσης του περιστατικού, το ΝΑΤΟ παραδέχτηκε τελικά ότι πραγματοποίησε επιδρομή στο Σορμάν, 70 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης, όπου σύμφωνα με την κυβέρνηση της Λιβύης σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι σε αεροπορική επιδρομή.
Σύμφωνα με την Βορειοατλαντική Συμμαχία, η επιδρομή έπληξε ένα κέντρο διοίκησης των κυβερνητικών δυνάμεων.
Τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ πραγματοποίησαν «επιδρομή ακριβείας» νωρίς το πρωί της Δευτέρας κατά «ενός κέντρου διοίκησης και ελέγχου υψηλού επιπέδου» στην περιοχή του Σορμάν, διευκρίνισε το ΝΑΤΟ.
«Αυτή η επιδρομή θα μειώσει σημαντικά την ικανότητα των δυνάμεων του καθεστώτος Καντάφι να συνεχίσουν τις βάρβαρες επιθέσεις τους εναντίον του Λιβυκού λαού», δήλωσε ο διοικητής της επιχείρησης «Ενωμένος Προστάτης», Καναδός στρατηγός Τσαρλς Μπουσάρ.
Αρχικά, παράγοντες του ΝΑΤΟ έλεγαν ανώνυμα δεν διεξήγε επιχειρήσεις στην περιοχή του Σορμάν τις τελευταίες 24 ώρες (δηλαδή την Κυριακή και νωρίς τη Δευτέρα).
Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε πάντως στο AFP ότι η Συμμαχία είναι ενήμερη για τους ισχυρισμούς του λιβυκού καθεστώτος, σύμφωνα με το οποίο 15 άνθρωποι (πολλοί μέλη της ίδιας οικογένειας), συμπεριλαμβανομένων τριών παιδιών, σκοτώθηκαν τη Δευτέρα. Πρόσθεσε πάντως ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει τα μέσα να επαληθεύσει τους ισχυρισμούς αυτούς.
Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε ισάριθμες ημέρες όπου αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ στη Λιβύη προκαλούν θανάτους αμάχων. Τα ξημερώματα της Κυριακής εννέα άμαχοι σκοτώθηκαν σε ΝΑΤΟϊκή επίθεση στην Τρίπολη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Έρευνα: 7 στους 10 πιστεύουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις της
- Από τα ελληνικά νησιά έως τα Τίρανα και τη Βαρκελώνη: Οι διαμαρτυρίες αποκαλύπτουν το τίμημα του υπερτουρισμού στην Ευρώπη
- Δεκατρείς σφαίρες πισώπλατα
- Η άνοδος των «γκρι διαζυγίων»: Γιατί οι Baby Boomers αφήνουν πίσω το «μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος»
- Ο Θοδωρής Φέρρης τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη σε μια ξεχωριστή συναυλία στο θέατρο Λυκαβηττού
- Άργος: Απολογούνται την Παρασκευή οι αστυνομικοί που πυροβόλησαν 20χρονο στο κεφάλι – Έριξαν καταιγισμό από σφαίρες
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Βάγια Νέστορα: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στη μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442